| Изгубена парола?

Две думи за перспективите на европейския пътник и границите, които преминават комиксите

„Мигриращи комикси“ въвлече в обща работа 20 млади комикс-автора от България, Чехия, Полша и Холандия

„Мигриращи комикси“ е заглавието на младежки обмен, който се осъществи през май м.г. в европейската столица на комиксите – холандският град Харлем. Проектът, реализиран в рамките на програма „Младежта в действие“, събра за 8 дни 20 млади комикс-автори от България, Чехия, Полша и Холандия. Обмена е наследник на състоялият се през 2009г. в Сърбия „Strip it!“ и има за цел да спомогне познанствата и изграждането на мрежа между авторите на комикси от централна и източна Европа.

Организациите, участващи в проекта бяха Platform Spartak(Холандия), Ašta šmé(Чехия), Centrala(Полша) и NextPage(България).

Комикс-джемовете по време на обмена включваха рисуване по двойки с раменени сценарии, групова работа по няколко предварително подготвени сценария, както и един голям общ комикс. Всичко това може да се види материализирано в книжката, издадена след края на проекта – „Migrating Comics – Perspectives of the European Traveller“.

корицата и поглед към част от близо 90-те страници

Всъщност аз бях един от участниците и мога да ви споделя, че срещата беше много успешна и продуктивна. След задължителните опознавателни игрички, се впуснахме в трескави рисувателни занимания, които често продължаваха и до късно вечерта (за сметка на количеството изпити „Шултенбрау“).

— Ивайло Драганов

Tags: , , ,

2 коментара


 1. little miss

  Таз икнижка някъде в България можем ли да я намерим? Искам да питам и как може човек да се запише да участва в този проект, къде да прати портфолио ако трябва и така нататък?


  • Dragunoff

   В момента разполагам с няколко копия от книжката и смятам да ги пускам като награди в Рисунка на двуседмичието(това се случва в нашия форум), така че можеш да участваш там =)

   Самият проект е приключил, но си има наследник – Comixiade(скоро ще пусна статия с подробности и за него) :!:

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2020 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!