Comics Bistro — Форум » На чаша кафе

  1. orehovka

    мускетарка
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 654

    offline

    Ако искате да прочетете последното интервю на Антони Христов, в което той говори за анимацията, работата в "Пиксар" и великденските яйца, заповядайте на http://comicsbistro.net/?p=304 . С любезното съдействие на Dash ;)) .

    Gangnam style!
  2. RottenBrain

    Член
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 352

    offline

    Мн приятно интервю Тва ли е Geeki всъщност?

    You can't stop the signal.
  3. orehovka

    мускетарка
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 654

    offline

    Трябва да питаш Даш. Иначе аз пуснах вчера един сърч из Гугъл и се изненадах колко много интервюта на Антони Христов има качени по българските сайтове, направо за всеки ден от седмицата да си четеш по едно. На Даш сигурно му е било много трудно да измисли някакви въпроси, които вече не са били задавани. Защото например интервюто в Avtora.com си е доста смислено откъм въпроси и общо взето май е единственото, което се опитва да е нещо повече от хайп около пускането на нова пиксарска анимация.

    Gangnam style!
  4. Azzara

    Solar
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 422

    offline

    Супер, само не видях къде говори за великденските яйца.

    Learn more?
  5. orehovka

    мускетарка
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 654

    offline

    Става дум за т.нар. "Easter eggs" (букв. "великденски яйца") - в анимацията това означава, персонални следи и маркери, които аниматорът скрива във филмчето и които е трудно след това да бъдат открити, освен ако не преглеждаш кадър по кадър (снимките, които са качени към интервюто, са примери точно за такива следи - Даш си беше направил труда и за това ). Иначе названието идва от католическия обичай по време на Великден да се организира игра за децата, при която те търсят скрити из района яйца :). Който намери най-много яйца е победител.

    Gangnam style!
  6. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    "Easter Eggs" по принцип са нещо като запазена марка на Pixar, като традицията е всеки филм да съдържа скрита следа, водеща към следващия. В Monsters Inc. например, накрая когато Съли връща Бу в стаята й, тя започва да му тика в ръцете играчките си, сред които е и един малък гумен Немо. Във Finding Nemo, когато пеликанът нахлува в зъболекарския кабинет и настава истинска тупурдия, има един кратък кадър, показващ едно момченце в чакалнята, което чете комикс с Mr. Incredible на корицата... В Ratatouille сянката на кучето, което прогонва със своя лай Реми, докато той си проправя път от канализацията към покривите на сградите, е тази на Дъг от предстоящия Up. В много от филмите има препратки и към предишни продукции на Pixar, като най-често срещана е топката от Luxo Jr., но конкретно в интервюто се акцентира на "easter eggs", които са по-скоро персонални маркери, както отбеляза Ореховка...

  7. Azzara

    Solar
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 422

    offline

    Интересно. Предполагам, че имената на другите кораби са нечии чужди великденски яйца.

    Learn more?
  8. Lisa

    random
    Joined: Фев '09
    Posts: 4 274

    offline

    уау. чак се заинтригувах какво пише в интервюто... а уж нямаше да го чета...

  9. orehovka

    мускетарка
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 654

    offline

    Очаквайте скоро и с Боби Клисурски. Няма да съжалявате.

    Gangnam style!

RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg