Comics Bistro — Форум » Златният пръст » И сам воинът е воин

Gosh - Георги Георгиев

(26 отговора, 12 участника)
 1. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Здравейте Май трябва първо да се представя - аз съм Георги и съм на 19. Доста от хората тук съм ги срещал и преди години в другия форум, но чак сега реших да направя тема. Почвам скромно, макар да са сравнително нови неща. Сигурен съм, че ще получа доста градивна критика, така че направо да почваме..


  P.S. даа.. знам, че са недовършени, ама все от някъде се почва..

 2. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 274

  offline

  здрасти, добре дошъл

  първи съвет от мен - смалявай ги до някакъв размер от сорта на 1000 пиксела голямата страна, за да могат да се разглеждат без необходимост от твърде много скролване. помага за цялостно възприемане на картината.
  втори съвет - не е необходимо толкова много бяло празно пространство около рисунката, кропвай. каква програма ползваш за обработка на рисунките? въобще, с какво рисуваш?

  приятни неща има.

 3. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  На мен ми харесва какъв ефект се е получил с тези размери, Слаш си стои насред зен-белота, която прелива извън форума Но да, намалявай.

  И добре дошъл.

 4. Kefo

  КефоЗавър
  Joined: Дек '08
  Posts: 915

  offline

  Добре дошъл..интересни неща, но моят съвет е да пробваш малко с други четки ( по възможност по твърди...много намазани ми седят работите)

 5. fan4battle

  ..
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 805

  offline

  Добре дошъл! Опитвал ли си да рисуваш фигура от съставните ѝ части в различни пози?

 6. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Благодаря за отговорите. Посмалих ги малко нещата, ако трябва и още, стига да е удобно за разглеждане. Бях ги пуснал толкова големи понеже в доста от тях има детайли, които е хубаво да се виждат, макар и да не са толкова прецизно направени. Lisa, ползвам добрия стар Photoshop, като за първите 4 ползвах таблет (взех на заем от приятел, тъй като няма собствен), а предпоследната - скица с молив и после с мишката в PS. Fan4battle, така и не успях да изградя някакъв навик да почвам фигурите си от някакви по-прости форми, а както ще забележиш и анатомията може би не е напълно точна... все неща, които е крайно време да усвоя.

 7. bast

  The Alien cat
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 551

  offline

  dobre doshul

 8. Ns0

  Член
  Joined: Сеп '12
  Posts: 373

  offline

  Добре дошъл!

  Радвам се на ентусиазмът ти, човек. Давай. Работи и показвай!

  Сега малко системен анализ
  - Можеш да ресайзнеш нещата, като резнеш малко бялото около тях, така може да остане само фигурата на фокус - и най-вероятно ще се окаже, че можеш да я увеличиш. Хем, ще е по-ясна, ще заеме (може би) по-малко място и детайлите ще се виждат по-добре; [edit: уф, Lis ме е изпреварила , сорка за повторението!]
  - Анатомията не е най-големия проблем... по принцип. Важно е да изглежда убедително. Мисля, че Lisa беше казала нещо подобно, което ми влезе доста благо. В смисъл - рисувай и не се забивай само в нея като проблем или причина за слабости на рисунката. Важното е да не дразни. А най-важното е - да не спираш да рисуваш! хехе

  Gosh каза:
  ... така и не успях да изградя някакъв навик да почвам фигурите си от някакви по-прости форми...

  - простите форми значително улесняват работата, но съм виждал колеги (т'ва доста отдавна ), които започват направо детайл и изграждат формата около него. Разбира се, пак има етапна работа, но се различава от обичайната система. И всъщност това е най-важното - да имаш системен подход към работата. Ако, като правиш детайл се чувстваш ок и останалото изглежда наред, значи няма нужда да го променяш. Просто трябва да шлифоваш и изграждаш уменията си за баланс, детайл, обем и т.н.

  Уф... след това последното се почувствах, като даскал... хех
  Та, приятни са нещата. Особенно за работа с мишка си се справил много добре. Но можеш да правиш много добри неща и без таблет и PS. Само скенер/камера ти трябва (че искаме да видим резултатите! ).

  Всичко най-хубаво и надявам се скоро да видим още неща!

 9. piker

  Член
  Joined: Сеп '09
  Posts: 83

  offline

  здр!
  интересното е че на места си хванал готини тенденции във формата. На други не си де - но нека гледаме позитивно, като цяло е обещаващ старт
  аз съм си прост невъзпитан небръснат реднек - и директно ти казвам че предпоследното и онова с динозавъра - не ги харесвам иф ай уър ю - не бих правил повече такива неща. Ама не съм ю, така че може и да ме игнорираш

  в слашовците има нещо. Личи неуверен рисунък, препънки с анатоията, ама седят с идея.
  давай, напред и нагоре

  брадато българче. с пушка. автоматична.
 10. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  От доста време не бях влизал във форума, но май е време да понаваксам. Ето нещо ново..

 11. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Нещо от вчера..

 12. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 274

  offline

  готино талисманче, обаче не мислиш ли, че ако е със сиви крачка ще му отива повече? тогава винтът на крушката ще е като част от панталон.

 13. fan4battle

  ..
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 805

  offline

  Не му е светнало още отвътре;)

 14. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Ами, Lisa, то това е от жегата Иначе, добра идея.. благодаря ти.

 15. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Отдавна не съм се сещал да поствам тук, ама тия дни подрасках малко и ми се ще малко градивна критика...

  Това, което аз си забелязвам като грешка е косата.. понеже така и не я довърших, а lens flares разкриват дефектите по нея. Същото е и с роклята и може би някои малки дефекти с осветяването. Иначе послушах съвета за по-различни четки и мисля този път не стои нито замазано нито изрязана от фона... нооо стига съм си говорил сам, ваш ред е

 16. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Поствам три нови и недовършени, поне да има.

  http://imageshack.com/a/img571/109/xqo7.jpg

  http://imageshack.com/a/img194/3376/649s.jpg

  http://imageshack.com/a/img853/1429/n1se.jpg

 17. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Седят ми някак... мазни, даже това с молива накрая. За анатомията си знаеш.

 18. Rotorblade

  Член
  Joined: Май '09
  Posts: 1 339

  offline

  Анатомията. И ползвай да градиш обемите с твърди четки. "Мазното" идва от меките четки които ползваш. На втората ако копито е така - първо е неестествено, второ ще си наръга глезена. Премести го отгоре.

 19. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Всъщност то Е отгоре, ама е на един лейър цялото и още не съм стигнал до копието.. иначе мазното не е толкова от четките колкото от ниския flow, който ползвам.

 20. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  Всъшност без основа в конструкцията и анатомията, копието и четките нямат значение.

  Dragons Are Awesome!!!
 21. Rotorblade

  Член
  Joined: Май '09
  Posts: 1 339

  offline

  Много вярно! ...А flow да си призная дори незнам какво е...

 22. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Flow е нещото, което седи точно до opacity във Photoshop.. не че и аз го разбирам де. Иначе благодаря за критиката, захващам се с основите.

 23. Gosh

  Член
  Joined: Мар '13
  Posts: 10

  offline

  Здравейте, не съм поствал нищо от цяла вечност и реших да ъпдейтна темата с нови неща, а и да задам някой и друг въпросТ. Честно да си призная когато пуснах тая тема беше по неправилните причини, бях доста незрял и очаквах повече похвали и галене на егото и след като не ги получих я оставих просто така. По стечение на обстоятелствата си изкарвам хляба с дизайн (на тениски предимно) и сега вече мнението на хора като вас би ми било много по-полезно отколкото на отвеяното ми 19 годишно аз. Та, нека минем на работите, които качвам. И трите са правени преди няколко месеца, като експеримент, нещо като тест на уменията ми, а и за забавление. Тъй като смятам, че съм вложил всичко, което умея в тях ,ми се ще да видя и вашето мнение за нещата, които не са наред. Напоследък се опитвам да гоня определен стил и за като момента най-голямо предизвикателство се явяват светлосенките, особено метални и силно отразяващи повърхности (най-вече различните рефлекции и логиката зад тях). Въпросът ми е: има ли уроци или клипове, които да обясняват подробно всичко това? Разгледах доста неща по темата, но почти всички включват точно прерисуване, а желанието ми е да се науча да създавам светлосенки за всякакъв тип обекти.

  Ето и въпросните работи:

  [img][/img]

  [img][/img]

  [img][/img]

 24. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Edited

  Ми аз ги намирам за много приятни, технически погледнато! Не знам дали имаш художествено образование, светлосенките там се учат. Директно си иди при някой проподавател, или ако нямаш точно сега време и възможност, гледай по мрежата как е правено. Можеш да фейкнеш - купи си 3D череп и си го освети в някоя 3D програма. И така, това е моят съвет.

 25. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 274

  offline

  ауе, човек. готини са ама пускай ги в няква резолюция, дето се събира на средностатистическия екран...

 26. sbx

  Блокирани
  Joined: Фев '18
  Posts: 54

  offline

  Съгласна съм с последното мнение, иначе е страхотно
  То това с резолюцията може и да е шроблем на форума


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg