Comics Bistro — Форум » Умно село » Кино

Най-слаба/най-силна игра

(28 отговора, 14 участника)
 1. Astfgl

  Президент на Преизподнята
  Joined: Яну '09
  Posts: 575

  offline

  Ето още една тема от мен, да ни е честита...

  Тук предлагам да пишем кои актьори са ни впечатлили с добра актьорска игра и кои са ни отвратили с липса на такава, акто за вторите се надявам да са по-малко и да не се пишат много обиди ( макар че някои от тях го заслужават). Отново ще започна аз:

  ДОБЪР:

  Виго Мортенсен

  Нарочно няма да говоря за ролята му като Кралят на хората във "Властелина". Виго има онова умение, което ценя най-много у един актьор - да се вживява в героя си докрай. Когато го гледах във "Хидалго", не гледах главен герой от мегапродукция, на който лицето му е на плаката за да продава филма ( това е основната разлика между американските и източните плакати: американските са портретни и свръхобяснителни, примерно на Суини Тодд ушите в кейка се виждаха ясно, нищо не остава скрито и неясно. Полските са на другия край на спектъра ), а гледах поживял си каубой. Когато го гледах в "Алатристе", не гледах Виго Мортенсен суперзвездата, а гледах дребен испански хидалго от времето на Трийсетгодишната война, при това играеше мъжкар тип "бате Гойко" :D. И т.н. Виго е всестранно надарен човек - пише поезия, рисува ( даже негови картини са се появявали в един от филмите му ) и специално за трилогията е усвоил фехтовка до съвършенство. Браво, Виго, браво, Мортенсен!

  ЗЛЕ:

  За дървеното лице на Киану е казано достатъчно. Моята теория е, че когато е пробил с някой от първите си филми са го хванали защото е красиво лице и се е заобиколил с подмазвачи които ги е шубе да му кажат колко некадърен е. Имаше някакви напъни в Революции при разговора с Тринити да не влиза в матрицата да се покаже актьор но за мен просто не успява. И сега чувам. че ще играе Plastic man. ( http://screenrant.com/wachowskis-keanu-plastic-man-kofi-2982/ ). Блях!

  ДОБРЕ, но мъртъв:

  Клаус Кински

  Мнозина от вас сигурно не познават прекрасния немски актьор Клаус Кински - той почина в началото на деветдесетте. Моят съвет: гледайте го. Киснки има прекрасни роли: "Cobra verde", "Aguierre Der Zorn Gottes", документалният филм на легендарния Роман Херцог : "Klaus Kinski - mein bester Feind". Особено в неговия шедьовър - Агире, който фактически е предшественика, от който е откраднат "Апокалипсис сега" ( и двата са правени по новелата "Сърцето на мрака" ), Кински е просто божествен - както при Виго, той изцяло се потапя в ролята и играе сякаш след минута ще умре. Голям актьор. Един от върховете на европейското и в частност на немското кино.

  ПП. Има и страхотна полуизмислена биография: "Луд съм по ягодовите ти устни".

  Толкуз.

  В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
 2. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 297

  offline

  VS.

 3. Astfgl

  Президент на Преизподнята
  Joined: Яну '09
  Posts: 575

  offline

  Много хубаво, но аз не го знам втория кой е - моля пишете имената.
  Иначе за Ханкс не съм много сигурен че е на нужното ниво. За мене лично "Форест Гъмп" може да е хубав филм но посланието му е идиотско: че можеш да си пълен дебил и пак да пресуспееш в живота. Това не ми се струва много вярно дори и на кино. А като чуя репликата за бонбоните за ен-ти път вече ми се драйфа. Иначе и аз съм ревал на сцената с разпадането на шините. да.

  ...

  В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
 4. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 297

  offline

  Второто нещо е Бен Афлек. А за другото - може би аз съм пълен идиот, но не мисля, че посланието на "Форест Гъмп" е, че "можеш да си пълен дебил и пак да пресуспееш в живота". Въпреки, че би било хубаво ако е вярно.

  За мен Том Ханкс е най-великият жив актьор. И не само защото сме една зодия...

 5. Astfgl

  Президент на Преизподнята
  Joined: Яну '09
  Posts: 575

  offline

  не бе , бъди си пълен идиот - виж ги само как преуспяват!

  В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
 6. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Аз също не съм съгласна, че това е посланието на "Форест Гъмп". И съм напълно съгласна с Даша, с изключение на това, че Том Хенкс е най-добрият - това, кой ще поставиш на върха на пирамидата е въпрос на лични предпочитания . Странното е, че на мен ми идват наум много добри актьори, но слабите явно просто никой не ги помни...

  Gangnam style!
 7. Strezov

  Шефът на кенефа
  Joined: Дек '08
  Posts: 303

  offline

  Добри актьори - ВСИЧКИ

  Лош актьор:


  Майкъл Дудиков, "Американска нинджа"

 8. RottenBrain

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 352

  offline


  И двамата.

  Джъд Лоу особено, напоследък доста ми се издигна в очите.
  И Хю Джакмън. The Fountain коренно ми промени мнението за тоя тип.
  А да, и Мики Рурк. Мики е железен.

  You can't stop the signal.
 9. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  VS. .
  Хюго Уийвинг е добър актьор, но в тези два филма е пример за това, как дори и най-добрите имат своите слаби роли. Бавната му, натрапчиво акцентираща върху отделни думи реч, беше много добра техника за изграждане на героя му в "Матрицата". Същият трик обаче, приложен във "Властелинът на пръстените" (плюс доста преиграване в малкото сцени, които му бяха отделени), накара хората да си мислят "О, агент Смит се е дегизирал като Елронд".

  Същото може да се каже за доста актьори, впрочем - например Брус Уилис напоследък беше много добър в "Град на греха" и стоеше ужасно идиотски в "Девет ярда" (особено втората част) -

  Gangnam style!
 10. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 1 447

  offline

  Гледам че вие само мъжете определяте кои играят добре и кои лошо.Дайте някоя актриса де,хора.

  Мерил Стрийп - много добра актриса .Тя ме впечатли във всичките си филми:

  Камерън Диас - Зле,най слабата и роля според мен е във филмите"Ангелите на Чарли" и "Ангелите на Чарли2":

  Интересно ми е Джаки Чан като какъв ще го определите,като добър или като лош актьор.

 11. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Ами щом тъй и тъй стана дума, аз мисля че спокойно можем да направим това сравнение -

  VS.


  Вярно е, че за филмите в този жанр не се изисква особено актьорско майсторство, а повече бойна подготовка, но все пак дори каратистките филми имат моменти на затишие, в които героите трябва да изразят някакви състояния. Джет Ли може би прави зрелищни филми, но е ужасен актьор - повечето си роли ги изкарва с едно и също каменно изражение от началото до края на филма, което се сменя само между "гледам втренчено" и "гледам разярено". Докато Джеки Чан е чудесен комедиен актьор и това няма нищо общо с кунг-фу-уменията му - той би направил един филм смешен дори да няма нито една битка в него. Джеки е сладур.

  Gangnam style!
 12. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  И други:
  VS.
  Една моя приятелка си умира по Орландо Блум , а според мен той е по-лош актьор дори от Киану Рийвс. Имаше шанса да изиграе сложна драматична роля под режисурата на Ридли Скот в "Небесно царство" и също като Джет Ли, игра с едно и също изражение през целия филм - независимо дали беше в пустинята, биещ се за живота си, в леглото на принцесата или пред прокажения крал, навсякъде гледаше като умиращ лебед. Единствено във "Властелина на пръстените" беше поносим, но пък там и нямаше много реплики, а само търчеше и стреляше - явно само за това го бива.


  VS.


  Независимо от Златния глобус, единствената добра роля на Шарън Стоун си остава в "Първичен инстинкт" и само донякъде - в "Казино" и "Диаболично". Хич не я бива да изразява дълбоки чувства.


  VS.

  Не понасям Кийра Найтли. И тя, общо взето, кара из всичките си филми с две изражения - щастливо усмихната и дръзко усмихната. А някои хора намират обратната и захапка за красива...

  Gangnam style!
 13. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 297

  offline

  Суперсмешен като актьор; най-добрия екшън герой! И не го казвам пак само защото сме една зодия.

  Суперсмешен всякакси. Никакъв шанс да се доближи до горния. Въпреки, че сме една зодия.

 14. wicky

  Метличка
  Joined: Дек '08
  Posts: 98

  offline

  Хъх - Кийра Найтли много ме подразни с това, че съобщи за Карибски пирати че е "несериозен филм" в който тя "повече не иска да си губи времето"... и затова дай да играе някакви плиткоумни роли, които явно смята за по-дълбокосмислени... амаха!

 15. Strezov

  Шефът на кенефа
  Joined: Дек '08
  Posts: 303

  offline

  Кира Найтли е МНОГО зле. Не мога да я понасям. Смисъл Орландо Блум е по-добра актриса от нея.

 16. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  И още една двойка вампир срещу вампир, при това от един филм:
  Лестат (Том Круз)

  VS.
  Луи (Брад Пит)

  Брад Пит според мен хич го нямаше в този филм, Том Круз беше къде-къде по-аристократичен и префинено гаден. Сигурно първата (от общо двете) роли на злодей, която е играл (Том), ама изненадващо много добре я изкара.

  Между другото, аз не съм много съгласна че Стивън Дорф е бил лош вампир. Ако персонажът ти по сценарий е клише, ти с триста зора я успееш, я не, да го разнообразиш. В интерес на истината, дори в рамките на клишето има добри изпълнения и съответно ужасни изпълнения - например Джеймс Хонг, на който винаги му дават да играе зли китайски старци като Ло Пан

  се справя чудесно с такива роли, просто с такова вдъхновение се оцъкля и се смее истерично, когато трябва, докато Кари Хироюки-Тагава

  не може да прави нищо друго, освен да гледа лошо и да пръска слюнки докато се заканва. Пу, Кари, имах големи надежди за теб, ама язък.
  Та искам да кажа, че Стивън Дорф играе каквото му е написано, ако персонажите са клишета, ще играе клиширано и той.

  Gangnam style!
 17. wicky

  Метличка
  Joined: Дек '08
  Posts: 98

  offline

  orehovka - и Интервю с вампир и Големи неприятности в малкия Китай са ми любими филми
  За Брад Пит - като Луи - ми то такава му беше ролята - на сдухльо, та не си е виновен много...

 18. Batman

  Член
  Joined: Яну '09
  Posts: 281

  offline

  Е, какво имате против Майкъл Дудикоф?

  Batman created by Bob Kane (1915-1998)
  Visit "Realm of the Bat" at http://www.batfan93.blogspot.com
 19. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  За Майкъл Дудикоф аз нищо не мога да кажа, щото нито един филм с него не съм гледала, но напоследък ми се набива на очи ей това сравнение:
  VS.
  Не че Крис Рок не се старае, но все пмного малко комици могат да се мерят с Еди Мърфи. Има страхотен талант за превъплъщение и това няма нищо общо с това, че доста от филмите му са пълни с идиотски и/или просташки шегички.

  Gangnam style!
 20. RottenBrain

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 352

  offline

  о.О Мърфи е ужасен! Стенд-ъпите му също!

  You can't stop the signal.
 21. Xquisite

  Untitled
  Joined: Дек '08
  Posts: 447

  offline

  Аз не съм особено голям киноман, но имам класация за моите най- добри актьори. В нея повечето са на първо място.
  Вторият от ляво на дясно е супер.

  Тоя също.

  За тоя да не говорим.

  Въпреки че имам едно наум относно Роалд Дал, филмът и този

  са невероятни.
  Да повторя от по- горе за този

  и този

  Да не забравя този

  Този

  Този го гледах за n- ти път наскоро, дори си купих филма.


  Да, този също. Страшна роля.

  И още

  също и

  и

  Този отдясно. И тоя от ляво много ме впечатли в този филм, ама след това го гледах в няколко дето ме разубедиха да го харесвам по какъвто и да е начин.

  Не знам защо ама леко се изнервям на мюзикъли, но този, тооозиии...

  А бе, много добри актьори да ви кажа. Има и още, ама толкова стигат.
  За лоша игра не знам, не се сещам в момента.

 22. uah

  Льольо
  Joined: Дек '08
  Posts: 277

  offline

  Аааа... Джони Деп си е велик! Най-много ми харесва у него, че не мога да го запомня как изглежда. Не личи, че е той, когато играе роля. Велик е! Не може да те накара да го започниш само с един образ и да не ти излезе от главата никога, както повечето правят.

 23. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 274

  offline

  Джейми Лий Къртис vs Линдзи

  някъде из форума ставаше дума за жени-комици... Джейми.

  ...налага ли се да коментирам Линдзи?

 24. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Абе в тоя филм не беше лоша Линдзи. На мен ми хареса поне, а в други и без това не съм я гледала.

  Gangnam style!
 25. 4i4mitko

  vandal
  Joined: Дек '08
  Posts: 335

  offline

  аз па си мислъ че Васко разбира от кино ся си тегля двата филма Хидалго и другия
  :)))

 26. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Айде като сме по4нали да възраждаме стари теми:

  силна игра -->

  слаба игра -->

  Gangnam style!
 27. Lyubo_Gri

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 484

  offline

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ебати темата :D :D :D :D :D :D

  Think for yourself! Question authority!
 28. bast

  The Alien cat
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 551

  offline

  orehovka каза:
  Айде като сме по4нали да възраждаме стари теми:

  силна игра -->

  слаба игра -->


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg