Comics Bistro — Форум » Умно село » Музика

 1. vile

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 87

  offline

  След дълга пауза [url="http://www.facebook.com/pages/Amek/122125544525991"]Amek[/url] имат честта да ви поканят на първото, за тази година, събитие посветено на алтернативната и експериментална музика. Специални гости този път ще бъдат France Sauvage (FR) и Napalm Jazz (CAN), а от българска страна ще се представят ambient / improvisation дуото mother spit. Домакин на концерта ще бъде DaDa Cultural Bar, едно арт пространство, което все по-често и по-често събира ценителите на качественото българско и чуждестранно изкуство. Концертът се осъществява и с помощта на нашите приятели от Аларма Пънк Джаз Фест, които ще запишат и излъчат концерта в рамките на предаването няколко дни по-късно.

  [url="http://francesauvage.blogspot.com/"]France Sauvage[/url] са трио импровизатори. Основният източник на звуци за Arno е неговия компютър, Manuel е китарист, но китарата не е единствения инструмент, който ползва, понякога обикновен чайник изпълнява нейната функция. Барабанистът Johan също не изчерпва участието си в проекта с изграждането на ритъм секцията, а често ползва различни обекти, field recordings и разнообразни ефекти, за да създава музиката си. Като допълнение можем да споменем, че France Sauvage имат история с легендарни проекти като Nurse With Wound, Faust, Volcano The Bear, както и колаборации с Radikal satan, Jean-Louis Costes, Damo Suzuki.

  [url="http://www.notype.com/napalm/"]Napalm Jazz[/url] също са трио импровизатори, но от Квебек, Канада. Почти десет години вече Aimé Dontigny, Érick Dorion и Philémon Girouard „цапат“ ръцете си със своите неортодоксални подходи към импровизациите. В България ще присъстват двама от членовете на проекта, именно Aimé и Philémon. От самото създаване на групата и ежеседмичните й изпълнения в Ckia Radio (Квебек), Napalm Jazz дават начало на многобройни странични проекти, сред които Мorceaux_de_machines, L'Orchestre De Granulation, Ensemble Camp и др. Някои от най-запомнящите се колаборации на Napalm Jazz са с Martin Tétreault, Sam Shalabi, Erik Minkkinen, eRikm, arnaud Rivière и т.н.

  Българският проект [url="http://last.fm/music/mother+spit"]mother spit[/url] e формиран от членове на [url="http://www.facebook.com/pages/gokkun/56630023771"]gokkun[/url] и [url="http://soundcloud.com/mytrip"]mytrip[/url]. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на dark ambient/noise/electroacoustic жанровете. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката е отречено. Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

  На концерта ще бъде организиран импровизиран щанд с експериментална музика на артисти от цял свят.

  КОЙ: [url="http://francesauvage.blogspot.com/"]France Sauvage[/url] (FR), [url="http://www.notype.com/napalm/"]Napalm Jazz[/url] (CAN), [url="http://last.fm/music/mother+spit"]mother spit[/url] (BG)
  КОГА: 06.04.2011 @ 20:00ч
  КЪДЕ: [url="http://blog.dadaculturalbar.eu/"]DaDa Cultural Bar[/url] (ул. „Г. Бенковски“ #10)
  ВХОД: 5лв


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg