Comics Bistro — Форум » Златният пръст » И сам воинът е воин

Румен Павлов - Моля за помощ относни Кандидатстване

(4 отговора, 3 участника)
 1. rumbaka

  Член
  Joined: Яну '11
  Posts: 2

  offline

  Здравейте драги художници,
  Имам нужда от вашата помощ. Кандидатствам тази година в Англия с Анимация и Илюстрация, но главно съм насочен към анимацията. Искам да ви попитам тъй като си подготвям портфолиото но незнам какво да направя за да имам по-голям шанс да ги впечатля. До момента мислих портфолито да ми е само то анимационни сюжети,но дали това е добро или не. Госпожите ми викат да,но те много пъти са ми казвали да и малко улучвали. Искам мнението на компетентни хора в тази област и как да си увелича шансовете за прием,защото цял живот съм чакал този момент и не искам да го пропускам (имам предвид реализацията в чужбина).
  Предварително Благодаря.

 2. gradski-tigar

  Член
  Joined: Май '09
  Posts: 350

  offline

  В чужбина само тебе чакат.
  Я, покажи тука какво можеш, пък после пак ще си говорим.

 3. Skitalec

  Член
  Joined: Апр '09
  Posts: 5

  offline

  Какво разбираш под "анимационни сюжети" и къде мислиш да кандидатсваш?

  По принцип част от университетите имат специфични изисквания за портфолио или ти пращат някаква задачка - на мен от UWE(University of the West of England) например ми бяха поискали няколко илюстрации на различни теми...бтв, НЕ препоръчвам UWE, защото и аз, и мой приятели там имаха проблеми със самият университет и администрацията.

  За илюстрация и анимация не знам, но мен ме приеха анимация с едно pdf-че, в което имаше картинка и на следващата страница - няколко стадии на това как работя + описание на самата картинка, каква ми е била идеята и защо съм я направил така. В самият pdf се опитах да съчетая различни неща - декори, типажи, идеи за комикси и филмчета...мисля, че накрая май беше към 13-тина страници. Пратих и старото ми 3д портфолио, във формата на клипче. На някои места се съгласиха да им ги пратя по мейл, на други държаха да са на хартия.

  По-добре проучи самите университети, които си харесал, може даже да им пратиш един мейл/да звъннеш да ги питаш в какъв формат предпочитат да ти е портфолиото, какво да съдържа, как да го пратиш и тн(често информацията я има и на уебсайта на университета, но ако ти трябва нещо по-подробно е по-добре да звъннеш). Когато пристигнах в UK разбрах, че си имат някакъв специфичен формат за портфолио, с който ги запознават в foundation degree-то...само че аз нямам foundation и моето портфолио беше както казах по-горе, и пак ме приеха, та не знам колко се държи на това.:)

  Друго важо - оглеждай се за стипендии, ако имаш висока диплома. След приемането на България в ЕС, нашите дипломи са станали равни на техните, тоест, за да хванеш стипендия ти трябват няколко 6-естици. Има университети, които предлагат доста добри стипендии, но внимавай и за крайните срокове за подаване на документи, защото ако ги изпуснеш първата година е вероятно да не можеш да се класираш след това (аз се класирах за златна стипендия в моя университет заради отличната ми диплома, но изпуснах срока за подаване на документи заради гореспоменатия UWE и още ме е яд :D)

  Пожелавам ти успех, и ако мога да помогна с нещо, питай.

 4. rumbaka

  Член
  Joined: Яну '11
  Posts: 2

  offline

  Тук ще кандидатствам:
  В University of Bolton с Анимация и Илюстрация,
  Solnet University с Анимация и Илюстрация,
  Teeside University в Мидълзбро с 3D Animation
  другите два избора още не съм ги направил.
  Под анимационни сюжети,разбирам герой и карикатури.
  Благодаря ти, за изчерпателният отговор Skitalec.


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg