Comics Bistro — Форум » Умно село » Музика

 1. vile

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 87

  offline


  http://www.last.fm/event/1505951

  В края на миналия месец в клуб After Art беше дадено началото на серия тематични събития под надслов Аeon Art, този месец и по-точно на 25ти април, на същото място ще може да посетите втория Aeon Art Fest. Този път освен dark ambient/drone/experimental музика ще можете да се насладите на произведенията на художници и режисьори от България и чужбина. За звуковата среда ще се погрижат три ъндърграунд проекта.

  Mother spit e нов проект, формиран от членове на gokkun и mytrip. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на dark ambient/noise/electroacoustic жанровете. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката е отречено. Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

  Wayab е ambient проект на Никола Маринов, gabba/hardcore диджей и продуцент, който е добре известен в софийската електронна, ъндърграунд сцената, заради нестандарнитя си и експериментален подход. За работата му с Wayab можем да посочим експериментите отново като неделима част и движеща сила на проекта. Именно те правят атмосферата и внушенията й уникални. Звуковата среда, която създава Wayab е на границата между лудостта, мечтите и пълното отпускане. Многопластовите атмосфери, моделираните често до неузнаваемост field recordings и всички дребни детайли, с които е украсен светът на Wayab са нещо, което трябва да се чуе, а не да се описва с думи.

  На първото Aeon Art събитие чухме Vacuum Pulse и материалът от дебютния му албум. На 25ти април Георги Георгиев ще представи своя друг проект - Arkhitektur Noir. Стилът този път е класически dark ambient в духа на Cyclicl Law и ранният Raison d’Etre. Първият албум “Marble Corridor Endless” излиза през далечната вече 2006г., а едва миналата година имахме възможността да чуем дълбоките и тежки композиции от него на живо. Какво ни очаква на този концерт никой не знае, може би нов сет и нов материал... Едно обаче е сигурно, ще чуем звуците на черната и пуста реалност, която бавно и плашещо рисува музиката на Arkhitektur Noir.

  Художници
  Rusi Panov - www.rusipanov.com
  Palmiro Gilev

  Филми
  Gabriel Spiegelschrift - www.thevars.com
  Dmitri Yagodin
  Boris Nikolov

  + GUESTS

  Място: After Art /София, Искър 11/
  Час: 19:00
  Вход: 4лв


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg