Comics Bistro — Форум » Туториъли, конкурси, обяви

Списание Апокалипса отправя предизвекателство за 6-тият хайку комикс или комикс о

(5 отговора, 4 участника)
 1. rikae

  Член
  Joined: Яну '09
  Posts: 46

  offline

  Ако хайку води началото си от простотата, сбитостта и употребата на колкото се може по-малко думи – без излишък и претрупаност, които изразяват в пълнота цялато измерение на един миг, което от своя страна е отправната точка и цел на майсторите на хайку, то да погледнеш комикс през тази призма би означавало да експериментираш с времето, т.е. моментът.

  Един хайку комикс предсавлява многофасетен експеримент, който включва различни тълкувания на личния опит под формата на „замръзнал” момент – кратък скеч или илюстрация, един „обяснен” момент под формата на вертикален стрип (banner short stories), който от време на време флиртува с анимационните похвати или формат от една или няколко страници, които визуализират някое хайку стихотворение или създават атмосфера, която поставя основата за разбирането на определен момент, послание или мисъл в рамките на един панел.

  Вашите хайку комикси ще бъдат публикувани в тазгодишния септемврийски брой на списание Апокалипса, както и в специално томче, издадено от списанието – Хайку комикс 6, под редакцията на Boris Baćić. Също така се планира специално комикс изложение и прожекция в рамките на проекта Любляна 2010 – Световна столица на книгата, както и Pécs 2010 – Европейска столица на културата. Авторите ще бъдат уведомени за предстоящите събития и ще получат публикациите по стандартна поща. Моля изпращайте произведенията си до 1 юни 2010 на следния адрес: REVIJA APOKALIPSA, UI. Lili Novy 25, 1000 Ljubljana, като отбелязвате, че са за Haiku comic, или по и-мейл (в tif или jpg формат, 600dpi BW или 300dpi GRAYSCALE) на следния адрес: bajabak@gmail.com Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

 2. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  I'm in!
  Може ли да добавяме текста на хайкуто, и на какъв език да бъде ?

 3. rikae

  Член
  Joined: Яну '09
  Posts: 46

  offline

  За съжаление на мога да отговоря на повечето въпроси, защото не познавам организаторите на конкурса. Най добре да изпращате въпроси на посочения мейл или на apokalipsa@t-2.net
  Успех!

 4. Mel

  модератор под прикритие
  Joined: Дек '08
  Posts: 602

  offline

  Определено ще участвам!

  девиз:Три пъти чети,един път трий!:D
 5. Dragunoff

  Администратор
  Joined: Дек '08
  Posts: 727

  offline

  *хоп*

  някой изпратил ли е нещо за този конкурс?


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg