Comics Bistro — Форум » Умно село » Музика

Dark ambient / Drone концерт @ After Art, 28.03.2010

(1 отговор, 1 участника)
 1. vile

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 87

  offline


  http://www.last.fm/event/1467271

  Доста време измина от последното dark ambient събитие в София, но ето сега ви каним да открием новия сезон и да изпратим любимата зима. На 28-ми март, неделя, от 19:00ч в бар After Art Bar / Gallery (ул. „Иксър” 11) три български проекта ще представят своето виждане за гореспоменатия стил. Преди живите изпълнения ще има тематичен диджей сет. По време на събитието ще има визуализации и скромен щанд с експериментална и музика.

  Hinamizawa Syndrome е нов български проект, който дебютира с онлайн издание в нетлейбъла ODP преди броени месеци, а сега за пръв път ще представи музиката си на живо. Звукът на проекта е комбинация от dark ambient и drone. Плътните и масивни звукови пейзажи са допълвани от безброй синтетични звуци. Композициите на Hinamizawa Syndrome се развиват по своя собствена логика и съвсем закономерно придобиват свой собствен живот. Музиката на проектът със сигурност е предизвикателство за възприемане и тест за човешкото въображението, особено изпълнена на живо.

  За Vacuum Pulse концертът на 28-ми също ще бъде дебютен, за първи път пред публика Г. Георгиев (още в Arkhitektur Noir) ще представи материал от първия албум на новия си проект. Музиката този път е space / cold ambient и ще ни изпрати на безкрайна разходка из дълбините на вселената, където ще станем свидетели на смъртта на една звезда и праждането й в черна дупка.

  Mytrip е нихилистичен dark ambient проект, който в последните няколко години активно присъства в не особено оценената ни ambient сцена. Живите изпълненията на проекта започват като предварително подготвени сетове, базирани на вече готови композиции. Постепенно този подход е заменен от изцяло импровизирани drone / dark ambient сесии, които имат за цел да създадат нехуманна, подтискаща и враждебна звукова среда.

  Така, че нека дадем силно начало на ambient концертите за годината, защото следващите месеци се задават не по-малко интересни събития.

  КОЙ: Hinamizawa Syndrome, Vacuum Pulse , Mytrip
  КОГА: 28.03.2010 @ 19:00ч
  КЪДЕ: After Art Bar / Gallery (София, ул "Искър" 11)
  ВХОД: 3лв


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg