Comics Bistro — Форум » Благата дума - хвърлен камък ;)

 1. ludipari

  Член
  Joined: Фев '10
  Posts: 3

  offline

  ПРИТЧАТА ЗА ВАВИЛОНСКАТА КУЛА НЕ Е ПРИТЧА

  Идеята за една единна Европа не е от вчера. И Наполеон, и Хитлер са се опитвали да направят точно това- да обединят Европа. Със сила, разбира се. Съвременната плутокрация се опита да направи същото с хитрост, но по всичко личи, че и този трети налудничав опит да се обедини Европа, ще се провали с гръм и трясък.

  В лондонския "Сънди телеграф" неотдавна се появи материал, в който се твърди, че сегашната финансова криза в Гърция дава началото на процес, който неизбежно ще доведе до разпадането на еврозоната и краха на единната европейска валута.
  "Няма никакво съмнение, че възникналата криза заради огромния бюджетен дефицит на Гърция ще бъде преодоляна, тъй като необходимата на Атина спешна помощ не е толкова голяма - 20 млрд. евро. Но започналите с нея деструктивни тенденции в еврозоната ще доведат до нейното разпадане", отбелязва изданието.

  Еврозоната страда от сериозно структурно противоречие, което неизбежно води до крах на единната европейска валута: валутната политика на зоната се създава от независимата Европейска централна банка, а икономическата и данъчната - от правителствата на 16-те страни членки.
  В историята на световната икономика няма пример, доказващ, че валутно-финансови съюзи могат да просъществуват дълго в отсъствието на единно управление. Както сочи опитът, всички подобни структури са обречени на неуспех, посочва изданието.
  "Свидетели сме на началото на нова гръцка трагедия, чийто край ще бъде крахът на еврото", е окончателният извод на "Сънди телеграф".

  За никой вече не е тайна, че българските политици НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА. И днешните управници ежедневно го демонстрират. Те са обсебени от идеята да ни натикат в eврозоната, а е повече от ясно, че от това целокупният български народ САМО ЩЕ ЗАГУБИ.
  Време е за решителна смяна на курса, за нова икономическа и финансова стратегия. Време е всъщност за преосмисляне на всички ценности. Крайно време!

  АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

  ******************
  Апостол Апостолов
 2. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  охо, интелигентен бот !
  Лудо начало на неделята

 3. Rotorblade

  Член
  Joined: Май '09
  Posts: 1 339

  offline

  Smqh se sys sylzi!


RSS емисия за отговорите по темата

Темата е заключена

Темата е затворена за отговори.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg