избройте 10 неща, които свързвате с града. може да са 10 думи, 10 изречения, 10 абзаца... каквото искате. само ги отграничавайте някак си, да знам къде свършва едното и почва другото. и не се замисляйте твърде много.
Comics Bistro — Форум » Благата дума - хвърлен камък ;)
Какво е за вас градът?
(14 отговора, 11 участника)-
-
mnogo hora
zabelejitelnosti
kulturni centrove
Royal
MORSKATA ^^
moqt dom
malko svesni hora
mnogo tupaci na edno mqsto
glarusi
4asovnika -
влакове
крайпътна фабрика
релси на влакове
тълпи от хора
шумотевица
анонимност
парка
пресичане
оцеляване
срещадевиз:Три пъти чети,един път трий!:D -
1 Сбрщина
2 Простотия
3 Мърсотия
4 Смог
5 носталгия
6 уют
7 удоволствие
8 ритъм
9 организъм
10 Начин на животDragons Are Awesome!!! -
Метро - транспорта
Метро - магазина
асфалт
изгорени газове
тълпи по спирки
задръствания
ледени пързалки
забързаност
KFC
кино, театри.. etcТова за есето ли е?
-
1 Мордор
2 мръсотия
3 небрежност на всеки към всичко
4 задръствания
5 Адският транспорт
6 PR акции без смисъл
7 мизерия и анус
8 надземно гробище с ходещи некролози
9 заден двор на заден двор, мъгла след мъгла
10 временна спирка по пътя за Хубавотоно това е въпрос на личен избор, така че не искам да мрънкам; а и до пари е въпроса.
-
за есето е
благодарско ви, хора! продължавайте! -
vyzmojnosti
nauka
kultura
dom
rabota
priqteli
nepriqteli
zabavleniq
stres
selqni -
Града по принцип или града в който живеем?
You can't stop the signal. -
което по- ти харесва. градът, в който живееш, е част от града по принцип
-
ахахаха мизерия и анус
моите са:
движение
шум
уют
павета
цветност
музика
забързаност
мръсотия
агресия
изкуство -
хора
улици
сгради
коли
динамика
слънце
графити
шум
тълпи
любов -
Готина идея Но заглавието трябва да завършва с пълен член
Аааааааргх,
1 - за мен градовете винаги са се свързвали с университетите, просто все в такива съм живяла и градското винаги е било свързано с образованието и науката -> оттук винаги ми е свързано с тълпа млади хора, които спорят по теоретични въпроси, с най-различни общности от учени и мислители, които макар и да се движат по различни траектории, си имат някакви магнитни точки (места и мероприятия) на които винаги се срещат
2 - характерните градски обитания за мен са две: едното са панелните квартали, много сиви и много боклучести, все едно някакви нецивилизовани варвари са се нанесли вчера в тях; а другото са закътаните задни улички с разбит асфалт, които водят до стари къщи с малки дворчета и по едно-две разклонени дървета
3 - градът винаги е бил мястото с най-разнообразните начини за прекарване на свободното време, с всевъзможни звадения за хранене, за пиене, за музика, за четене, за среща с други хора, за изучаване и пробване, това е мястото, което ми дава възможност да се свързвам с други хора, познати и непознати, мястото от което стартират скоковете ми към нови неща
4 - като настроение градът за мен е по-скоро място на мрачен драматизъм, на подтиснатост стигаща до отчаяние, на хора които преживяват провалите и разочарованията си в самота Предполагам че е така, защото хората край мен винаги са имали някакви високи аспирации, и на никой не му е било лесно да си признае, че му е трудно. В обстановката на конкуренция, показването на слабост не се поощрява...
5 - като вкус градът е мястото на кафето и екзотичните чаеве! Кафето винаги е било напитката на хората, които имат задачи изискващи едновременно неподвижност и фокусирано внимание - на заетите с административни, с умствени задачи или с дълго шофиране.
6 - като звуци градът е мястото на непрекъснатият ужасен уличен шум и оглушителната клубна музика, на съседите които ти тропат над главата, когато си вкъщи и на протяжното мяукане на разгонени котки между блоковете
Абе засега ще спра само до 6, ако ми хрумне нещо важно, ще добавям после
Gangnam style!
-
чебу, ти сцепи мрака направо - ама ако може наистина да ги допълниш до десет...
права си за заглавието.
RSS емисия за отговорите по темата
Отговор
Трябва влезете, за да напишете отговор.