Comics Bistro — Форум » Умно село » Музика

 1. vile

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 87

  offline


  http://www.last.fm/event/1263686

  На 24-ти октомври арт пространството The Fridge, София ще бъде домакин на поредното събиране посветено на експерименталната музика от България и чужбина. Отново благодарение на a-m_e|k ще можем да станем свидетели на пърформанс посветен изцяло на неконвенционалната музика. Гости на събитието ще бъдат Bruital Orgasme (Белгия), а от българска страна ще се изявят Симеон Дотков и Arkhitektur Noir.

  Проектът на Фил и Нат Кавалери, Bruital Orgasme, е тъжен и депресиращ атмосферичен нойз, пълен с feedback от тъга и кошмари. Любовта на двамата към винилът като носител, а и аналогивия звук като цяло води до създаването на вълни от топли и красиви, но едновременно с това мрачни и унищожителни стени и вълни от шум, в които може да се различи звука на пиано, глас, стара песен. Bruital Orgasme са свирили на фестивали в Германия, Чехия, Италия, Франция, Белгия, Холандия. Това е първото им турне в източна европа.
  Очаква ни една специална вечер, така че забравете музиката, която познавате и отворете сетивата си за алтернативното.

  Arkhitektur Noir е dark ambient проект на Г. Георгиев, активен от доста време и въпреки това, едва сега дебютиращ на живо, поради липсата на ясно изявена dark ambient сцена и публика в България. Музиката е обсебваща, дълбока и органична, очаква ни изненадващ сет и можем единствено да се надяваме, че ще чуем звуци от дебютния албум ‘Marble Corridor Endless’, който излиза за пръв път през 2006-та година от китайския лейбъл Z-Bugle Records, а преди броени дни беше преиздаден от италианците Inchiostrum Records.

  Симеон Дотков е доста активна фигура в българския електронен ъндърграунд, известен с участието си в индъстриъл групата Animassacre, пауър нойз проектът Mantis Mating Call и набиращия все повече и повече популярност хард техно проект Mokushi. Освен към агресивните електронни жанрове, Симеон има афинитет и към саундтраковата и ембиънт музиката. На 24-ти, той ще представи дарк ембиънт сет базиран на албума си ‘Before Dusk’, който съвсем наскоро беше издаден в дигитален формат от българския нет лейбъл ОDP.

  КОЙ:Bruital Orgasme, Arkhitektur Noir, Симеон Дотков
  КЪДЕ: The Fridge (София, ул. 'Овче Поле' 122)
  КОГА: 24.10.2009 @ 19:30ч.
  ВХОД: 2BGN


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg