Comics Bistro — Форум » Умно село » Музика

One Man Nation(Сингапур), gokkun, Mytrip @ The Fridge 31.08

(1 отговор, 1 участника)
 1. vile

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 87

  offline


  http://www.last.fm/event/1195634

  На 31 август 2009г арт платформата ‘The Fridge’ ще бъде домакин на поредния пърформанс за експериментална музика oрганизиран от a-m_e|k. Освен изпълненията на българските проекти Мytrip (soundscapes/dark ambient) и gokkun (harsh noise/chiptunes), които са се превърнали в нещо като традиция за концертите на a-m_e|k, всички гости на събитието ще могат да се насладят на един от най-уважаваните експериментални композитори Marc Chia, който ще представи соловия си проект One Man Nation. Ако тези имена не ви говорят нищо, по-долу можете на кратко да се запознаете с всички участници.

  Mytrip е dark ambient проект, чиято водеща идея е чрез звук да създаде пространство, лишено от пагубното присъствие на човешкия вид. Музиката варира от кратки композиции до обемни и многопластови звукови пеизажи. Осъществени са и няколко колаборации на концерти, които представят идеите на Mytrip, не като централни, а като част от съвсем нови и импровизирани звукови среди. На 31.08, проектът ще представи изцяло нови произведения, които ще бъдат синтезирани и споделени за пръв и последен път.
  Годините свирене на пиано и интересът към feedback-a (особено този създаден в no-input миксер) са причината Мартин от gokkun да създаде своята собствена интерпретация на prepared piano. Така с помощта на no-input миксер, китарни педали и Atari, той създава своята екстремна, красива и бърза смесица от harsh noise, мелодии и електроакустични импровизации. През пролетта gokkun направи двумесечно европейско турне, което продължи с турне с Kylie Minoise, през октомври/ноември ще последва второ турне из Европа, така че не пропускайте малкото оставащи изяви на проекта на родна земя за тази година.

  Marc Chia e от Сингапур, но в момента живее в Ротердам. Когато на сцена представя One Man Nation използва лаптоп и Monome като основен инструмент, което прави живите му изпълнения много физически и пълни с енергия. Освен соловия си проект, Marc е член на Digital Hardcore групата Elekore, в чиито състав са C-drik Fermont (който миналата година видяхме в България) и mindfuckingboy (чиято визита тепърва предстои).

  В края на вечерта ще има колаборация на monome, cracklebox, atari и iPhone.

  Така, че ако лятото вече ви е отегчило с липсата на алтернативни събития в София заповядайте на 31.08.09 от 20ч в ‘The Fridge’.

  a-m_e|k p_20
  КОЙ: Mytrip (BG) - http://www.myspace.com/mytrip
  gokkun (BG) - http://www.myspace.com/gokkuchan
  One Man Nation (SG) - http://www.onemannation.com
  KЪДЕ: ‘The Fridge’ София, ул. ‘Овче поле’ 122
  КОГА: 31.08.09 @ 20:00
  ВХОД: 5BGN


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg