Comics Bistro — Форум » Умно село » Комикси

 1. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Един италиански комикс герой създаден през далечната 1954 г. Приключенията на трапера-революционер Блек в щата Мейн по времето на Американската гражданска война. Публикуван освен в Италия, в Турция, Гърция, Югославия и Франция.

 2. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Мисля, че направих грешка. Не направих публикацията в правилния подфорум. Моля, админ или модератор да прехвърли горната тема в правилния форум.

 3. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Главните врагове на Блек - червените мундири (Red coats), колониалните войски на Негово величество британския крал.

 4. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  EsseGesse каза:
  Един италиански комикс герой създаден през далечната 1954 г. Приключенията на трапера-революционер Блек в щата Мейн по времето на Американската гражданска война.

  В последния пост споменаваш за Червените мундири, които са били в колониите по времето на Войната за независимост (около 100 години преди Американската гражданска война). С кое от двете събития е свързан този комикс?

  Gangnam style!
 5. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Разбира се, че става дума за Войната за независимост, моя грешка orehovka.

 6. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Един от двамата спътници на Блек в многобройните му приключения: осиновеният му син Роди.

 7. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  Хумористичните случки са сърцето на комиксите, независимо колко сериозни са те! Главните спътници на Блек - хлапакът Роди и професор Окултис често изпадат в комични ситуации.

 8. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  А на теб какво точно ти харесва в тези комикси? Предполагам, че имаш цяла серия от тях. Питам защото повечето от нас тук вероятно не са пипвали дори нормална книга от 1954, а какво остава комикс. Нормално, ние харесваме някакви неща, които са по-близо до нас (неизбежно - и са по-съвременни). Тези на мен лично ми идват малко ретро, квадратни панели за всяка картинка ми идват и малко еднаквички. Не отричам, че си имат очарование обаче, за малко по-млади читатели, да кажем докъм 12-13 години, вероятно биха били страхотни.

  Gangnam style!
 9. EsseGesse

  Член
  Joined: Мар '14
  Posts: 18

  offline

  orehovka, аз съм голям фен на италианския черно-бял комикс, а по произход той си е ретро. През 1948 г. Бонели и Галепини създават комикса Текс Уилър. През 50-те години Текс излиза в тираж 50 000. По-късно в Италия се създават приключенските комикси - Блек, Капитан Мики, Комендант Марк, Мистер Но, Кит Телер, Загор....

  Не обичам американските образци които излизат в Marvel comic или в Detective comic. Колкото и да е парадоксално американците нямат отличителни уестърн комикси, каквито рисуват италианците или художниците от френско-белгийската школа. Ще стиигнем и дотам... И да права си, тези приключенски истории са за деца и юноши и за пораснали хора, които са останали в душите си деца...

  Както казва великият режисьор Фредерико Фелини: "Не можех да си представя как ще стана възрастен. Затова и остарях преди да порасна." Във всеки гений се крие едно дете.

 10. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  EsseGesse каза:
  Не обичам американските образци които излизат в Marvel comic или в Detective comic. Колкото и да е парадоксално американците нямат отличителни уестърн комикси, каквито рисуват италианците или художниците от френско-белгийската школа. Ще стиигнем и дотам...

  Може би имат, но не са познати при нас. Знам че "Каубои срещу извънземни" е направен по комикс.

  Gangnam style!

RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg