това е една тема, която е доста дъвкана и т.н., може би дори в същия този форум. но поне откакто аз съм тук, не съм я виждал.
за сметка на това, днес видях някакви неща, които ме върнаха на този въпрос, който винаги ме е вълнувал. три свързани статии на вашето внимание:
Cartoon Network pulls ‘sexualized’ ‘Powerpuff Girls’ variant
Artist Mimi Yoon fires back in ‘Powerpuff Girls’ cover controversy
Retailer at center of ‘Powerpuff Girls’ dust-up issues open letter
сега, аз самият не смятам да разтягам TL;DR-та, но искам да кажа следното: нямам нищо против секси визия, еротично изкуство и т.н. имам против това да се врат където не им е мястото. като например за представяне на персонажи, които още ходят на детска градина.
sex sells. знам. и това, само по себе си, не е лошо. но в комиксите често се прекалява, според мен. дори когато в началото на 2013 DC comics направиха рестарт на 51 поредици за супергерои, имаше няколко статии, които ги порицаха за новата визия на cat woman и някои други героини.
пак казвам - не съм против този тип визия, но смятам, че се прекалява и често е не на място. бих предпочел в един комикс да има една сексуална сцена, на място, като част от историята, отколкото героинята цял комикс да се мотае в латекс и да кълчи кълки.
лично мнение.