Comics Bistro — Форум » Умно село » Комикси

"Акционерката"- софийския клуб за списания тип "градски тигър"

(61 отговора, 12 участника)
 1. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Комикс клуб "Акционерката"- вече има такъв клуб и в центъра на София.Лошото е че все още няма такъв тип автори които да създават собствени списания и да се грижат за живота им, както аз правех през 90-те.Ако някой иска да прави истински живи комикс списания и да ги продава лично из града и да живее в един период от време само от това, нека ме потърси за да го науча как се прави, защото наистина имам опит в това.

  http://www.gradski-tigar.hit.bg/
  http://www.facebook.com/komiks.klub.akcionerkata

 2. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..ето и един разказ от брой втори на списание "Градски тигър"

  Бременските музикантки

  Имаше две бременни котки в Бремен.Това не бяха просто котки, а две котки идиотки.Като хванеш едната да удариш с нея другата.Разбирасе те не бяха бременни, а само се правеха на такива за да им дават повече да ядат и да им правят място да седнат в трамвая.Но един ден им писна и те решиха да напуснат Бремен и да станат музиканти.
  И така двете котки-идиотки се запътиха за столицата. Вървяха, вървяха, вървяха и нещеш ли, на сред едно поле, гледат стадо овце и понеже бяха от заядливите отидоха при тях и ги попитаха в хор.
  -Вие защо сте трийсет и пет?
  Но водачът на стадото който беше дърт пръч и беше по-отракан им отвърна.
  -А вие защо не си режете ноктите на краката?
  -Въпрос на вкус.
  Казаха те и се близнаха под опашките.Дъртият пръч, първенеца на стадото, който беше интелигентен, отракан и образован, реши да ги затапи и да си продължи по пътя, каза
  -Да ви имам и вку...
  Когато острият като бръснач нож на овчаря прелетя като метро през шията му.Котките се облизаха и охилени до уши казаха на овчаря.
  -Ние имаме кибрит, ако искаш събери дърва и ще запалим огън.
  Овчарят се усмихна, хвана едната за врата, вдигна я на нивото на устата си, пое дълбоко въздух и изрева.
  -Не-е-е-е!
  После си я подаде за воле и я изстреля точно натам накъдето трябваше - към Столицата.
  Овчарят обичаше кучета, а неговото не го обичаше и беше избягало от него - викаха му Чомбе, но отдавна никой не беше чувал за него.
  Другата котка също се беше изстреляла в правилната посока, още докато овчаря поднасяше приятелката и към устата си.Тя тича, тича, тича, па поспря да си почине, когато върху главата и се стовари първата.Втората понеже и дойде от изневиделица изподра яко първата.А пък на нея от своя страна така и беше накипяло, че за малко не я разкъса.Може би точно в този момент се зародиха първите наченки на модерния джаз.
  След като се поукротиха двете се запътиха на където бяха тръгнали, само че бяха сърдити и не си говориха цели три минути.После се сдобриха, хванаха се през рамо, подритнаха се по задниците и си запяха весело нещо любимо.Когато стигнаха Столицата вече се беше мръкнало.В града имаше Цирк, а отвън Чомбе гледаше с интерес през една цепка на шатрата.Бременските музикантки го видяха и решиха и те да погледат.
  -Кучкарят идва!Спасявай се! - извика едната.
  -Къде бе? Къде? - попита Чомбе, който се беше метнал в една канавка.
  -Пие си бирата в кръчмата, ама каза че ще дойде. - му отвърна другата без да се обръща, защото и двете вече гледаха през цепката. Докато кучето се опитваше да се изкатери от канавката мина доста време, но щом се измъкна веднага отиде и ги изръчка.Наближаваше любимият му номер.Когато почна той извика:
  -Гледайте, гледайте, това ми е гаджето!А номера и е страхотен.Елате бе!
  Двете котки, които играеха на покер под близката улична лампа, решиха да го уважат и забиха муцуни до неговата, за да зяпат.Любимата му която не знаеше че той ходи с нея, беше едно сресано чаучауче, което се казваше Кукита, а номерът и беше такъв.Едно малко момиченце я теглеше с връвчица след себе си, а тя ходеше на предните си лапички с вдигната във въздуха задница и чуркаше отвисоко като фонтанче.На този номер,всеки който можеше да забележе какво става си умираше от смях.А Чомбе направо лягаше на земята по гръб и през смях и сълзи викаше:
  -Жестоко!Върховно!Жестоко!Върховно!Видяхте ли бе?
  Котките не се смяха много и отидоха да си доиграят покера под лампата.Като му мина смехът, Чомбе реши да се запознае с тях.Отиде и им рече:
  -Абе сладурчета, от къде се пръкнахте в моя град?
  отговорът беше:
  -Абе, я си гледай работата!
  Чомбе си погледна работата и каза:
  -Добре, ама нямам микроскоп
  -А имаш ли къде да спиш?
  -Имам.
  -Супер!Аре да ни водиш.
  -Става - каза Чомбе и ги метна на гърба си, където те продължиха да си играят покера, като залозите им бяха бълхите на Чомбе.Той ги прекара през едни тунели, мазета и счупени джамци, във вътрешността на една сграда.Накрая се озоваха в кухнята на един стол за хранене.Чомбе само спеше там, понеже не можеше да се докопа до нищо за ядене.Всичко беше много на високо за него.За Бременските котки нямаше никакъв проблем.С лекота се качиха на най-високите кухненски шкафове, където си намериха цял кашон с консерви риба.Те изядоха полувината, а на Чомбе дадоха една две рибки да не му падне нещо.След това заспаха - те сити горе, той гладен долу.На сутринта котките станаха по рано.Изблизаха се целите и седнаха да мислят какво добро дело да направят.
  Изведнъж на едната и светна окото
  -Сетих се! - прошепна тя.
  -Какво? - каза другата и си подаде ухото.
  -Шушу-мушу, шушу-мушу...
  Всъщност тя се беше сетила, че Чомбе казал, че много обича хот-дог, особено с горчица и кетчуп.Веднага се разтърсиха, намериха две малки изсъхнали хлебчета, кутията с горчицата и шишето с кетчупа.Те слезнаха при Чомбе на който му беше пораснала работата.Сигурно сънуваше Кукита.Котките внимателно я поляха с кетчуп и горчица и сложиха двете хлебчета от страни.После скочиха върху печката и седнаха върху нея.
  Едната почна нещо да си играе тъпо с копчетата, а другата си направи хартиена фуния и започна да шепне през нея:
  -Чомбе!Говори твоят вътрешен глас.Събуди се, ти си гладен! - и така го повтаря няколко пъти.
  Едната каза: - Абе, нещо ми смърдиш на чесън.
  -Млъкни и гледай! - отвърна другата.
  Чомбе повдигна едното си ухо, после отвори единия си клепач, прозя се и що да види - Хот-дог върху шкембето му и то с горчица и кетчуп.Веднага го ръфна, след което изквича от болка и подскочи така високо, че удари с нос ключът на лампата, който щракна да светне.Чу се страхотна експлозия.Тъпата котка, която си играеше с копчетата на печката, беше пуснала газта.Ключът на лампата образува искра и всичко си стана така както трябва.
  Пожарът тръгна от стола в подземията, качи се по стълбището и влезе в пленарната зала на Райхстага, където беше потушен от смелите огнеборци.

  Недехикс 1996

 3. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  gradski_tigar каза:
  Комикс клуб "Акционерката"- вече има такъв клуб и в центъра на София.Лошото е че все още няма такъв тип автори които да създават собствени списания и да се грижат за живота им, както аз правех през 90-те.Ако някой иска да прави истински живи комикс списания и да ги продава лично из града и да живее в един период от време само от това, нека ме потърси за да го науча как се прави, защото наистина имам опит в това.

  Точно тебе, те бях забравил, че съществуваш..

  Dragons Are Awesome!!!
 4. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  И аз.

 5. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 274

  offline

 6. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  http://www.gradski-tigar.hit.bg/

 7. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Аз ли нещо недовиждам или тази иконка шапката й е различна от тази в поста на лисата? --->

  Едит: Ахаааааа.

 8. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Брой първи от 98-ма http://gradski-tigar.hit.bg/gt.burus-1.1.html

 9. Kefo

  КефоЗавър
  Joined: Дек '08
  Posts: 915

  offline

  А то втори брой има ли въобще от 98-ма до сега само с тоя първи брой навсякъде. на изуст го знам вече, толкова съм му фен

 10. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Ми някои толкова си могат, за 15 години - 1 комиксче. И VBTL* самореклама като във вица за албанския компютърен вирус.

  *Very Below the Line

 11. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Брой втори от 98-ма http://gradski-tigar.hit.bg/gt.brem-muz.1.html

 12. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Брой пети от 98-ма http://gradski-tigar.hit.bg/%20gt.%20gr.kot-1.html

 13. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Брой шести от 99-та http://gradski-tigar.hit.bg/index.html

 14. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Кефо , ако не си спомняш, може да се сетиш как от вуле успях да продам и четирите си броя на "Градски тигър," на някакви случайни хора, седящи на отсрещната маса в заведението в което се видяхме един път, ако някой от вас успее да направи същото нещо, влизайки в случайно заведение и след трийсет секунди успее да продаде всичките си комикс списания които е измислил и произвел сам и всяка седмица прави нов брой, и някакви непознати като го видят по улицата, му викат -Ей, Градски тигър, Здравей! и му се усмихват, а той развеселен от приятната изненада даже не може да се сети кои са, защото е продал лично към 2-3 000 броя от списанията си, ми го покажи, с него бих обменил някакъв опит и впечетления, ...Разбра ли Васко, ..дето си никой и ще си останеш никой в света на софийския комикс завинаги :)..ставаш смешен с коментарите си, така че изчезни и отстъпи мястото на някой по добър от теб в това, или просто покажи по-добър продукт, с по голям боксофис от моя и тогава евентуално бих ти обърнал някакво внимание, въпреки че не е задължително.. ..аре, ..мир вам .

 15. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  А останалите броеве имаш ли им архива нейде?

 16. j00t

  Добряк :(
  Joined: Фев '09
  Posts: 211

  offline

  До колкото ми е известно Васко не е претендирал, че се занимава с комикси професионално... Ти как реши да се взимаш толкова сериозно и въобще... dafuq?! Малко по-спокойно го раздавайте всички, само разправии ни трябват, хаха.

  Лесно е да се вземе някой на подбив - туй към останалите.
  Не, че трябва да обяснявам... абе?!

  малко съм пиян хахахах
  много съм пиян

 17. Kefo

  КефоЗавър
  Joined: Дек '08
  Posts: 915

  offline

  :D Ахахахахахахахагаггахахахаааааааа да сетих се за тоя случай...прав си няма к'во да кажа! И аз като те видя по улиците и аз се усмихвам Верно е..няма втори като тебе.Трябва си да има такива underground творци

  Ама кажи ми честно още ли вървят така като топъл хляб тия броеве от 98ма...Що не направиш още?

 18. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..имам няколко броя под формата на опаковки за жетони за телефон, по този начин успях да продам над 6 000 броя от този тип на няколко сергии за вестници за един месец, като съм ги намирал захвърлени на доста различни места из София, ..явно и доста други хора също са ги намирали в телефонните кабинки и вероятно са ги прочитали, ..ето ви един такъв брой http://www.facebook.com/photo.php?fbid=166269980209585&set=a.166269850209598.1073741826.100004797519750&type=3&theater и гърба на лисчето http://www.facebook.com/photo.php?fbid=166270163542900&set=a.166269850209598.1073741826.100004797519750&type=3&theater

 19. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Със сигурност ако изляза, за една вечер ще успея да продам всичко което съм натикал по джобовете си, само че вече съм стар и вероятно ще изглежда че все едно прося, а преди 15 години изглеждаше така че сякаш свалям мацки, което имаше подобен ефект, накрая така се и ожених, продавайки комикс на бившата си пияна жена ...леле, колко секс сме правили по улиците, ..ама аре да не ви разправям, че тука и деца влизат, ша вземе да ни затвори СЕМ

 20. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ...между другото в момента съм разведен, ..така че напълно вероятно е отново да започна да продавам комикси по улиците, заведенията и градинките на София, току-виж съм попаднал на някоя още по пияна и весела, привидна любителка на комикси... и после още десет години мъка ..само че старото коте вече не е толкова просто и няма да се ожени, освен ако не стана много богат и не реша да го направя отново от ексцентричност..

 21. fan4battle

  ..
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 805

  offline

  Това е супер и много интересно, похвално даже! Но се прокрадна един въпрос, на който ти не обърна никакво внимание - правил ли си нещо ново след тези броеве които продължаваш да хвалиш и показваш от 99-та година насам?

 22. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  Забавен си ми. + това линковете които си пуснал малко по нагоре не работят.

  Dragons Are Awesome!!!
 23. fan4battle

  ..
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 805

  offline

  fan4battle каза:
  Това е супер и много интересно, похвално даже!

  Ъм, само да уточня, това беше написано по повод разказите за продадени хиляди бройки и зарадвани хора, не за разводи и прочее, че малко късно се усетих как би могло да се приеме.

 24. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..аре, аре няма значка .. Тия линкове дано да се отварят "Приказка за червеното куфарче и вълка" http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1370853892f.jpg

  http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1370853943l.jpg

 25. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..имам продължение на Акционерката, което се казва "Портокали на плажа" само на сценарий разбира се, в който тя и следващия и спътник спасяват либийските медици, разбира се вече не е толкова актоален, а едно време не го издадох за да не създавам дипломатическо напрежение, обаче сега може и да го нарисувам и издам, това си е една добра екшън комедия.

 26. Tanuki

  Директор на Водопад
  Joined: Дек '08
  Posts: 422

  offline

  аз съм впечатлен как си запазил идентичност и как не си се добрал до известност, как се движиш по улиците спокойно и необезпокоявано, макар че си гигант на ъднърграунд печатната култура. Не знам кои са били тия, които са ти захвърляли опаковките за жетони ( адмирации за идеята и начина на разпространение ), но определено им е убегнало, че се касае за талант, имащ нужда от рафиниране.

 27. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Данке шойн ...(не съм му платил да го каже )

  ..на другите платих)

 28. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..Добре момчета, ..от скоро съм безработен, което значи "Свободен" и мисля да забогатея от търговия с ценни книжа - (комикси), ако някой друг иска да забогатее, (предполагам само емоционално) да дойде в партията ми и да ги разбием тъпите, дето не си купуват комикси, да ги накараме да си купуват, по всякакви подли, долни и агресивни начини, докато и последния от нас не падне в бой до кофите на тротоара.Разбира се, каня и момичета, ..френската комикс революция не може без жени

 29. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  ..новата ми тайна квартира е в клуб "MAZE" http://www.facebook.com/maze.club.5/about всяка вечер от 7-8 нататък, набираме доброволци за армията от улични продавачи на комикси, ..който се запише печели гадже и слава, ако това не е достатъчно ще преговаряме за някой друг процент (примерно 50% от цената на комикса), според мен е добра оферта, особенно за непълнолетни престъпници обичащи живота в центъра на София.Да им дадем стоката, А?

 30. gradski_tigar

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 52

  offline

  Чакай да си се самопоздравя http://www.youtube.com/watch?v=A1NZcH2haIM

  и тва http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=x-64CaD8GXw

  и тва http://www.youtube.com/watch?v=D7g3RuoreRc


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор »

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg