Здравейте,
Сега съм на тема политически карикатури.Рисувам предимно за изборите и т.н. Не са много добри,но няма как.Ако сте рисували и вие,ако може да ги покажете тук да им се нагледаме.Имам 3 теми за карикатури, една от които е с надпис "Народа се превърна в глутница озверели от глад вълци,да видим какво ще стане след изборите!" ,но изборите минаха...Щях да публикувам една карикатура във един вестник,но се оказа Събота- "денят за размисъл" и не ми я приеха.Имам въпрос: С какво предимно(най-често) оцветяват карикатурите си карикатуристите?Примерно акварел и т.н.Родителите ми отидоха по работа в София,но там в магазин "Двете Елши" е имало само около 10 и то само в тъмни цветове,и един много светъл телесен,пък ми се искаше да започна с нормален цвят-червено,зелено...Имало е акварелни моливи 2,50 единия,прекрасни и с добро качество,дали пък да не си ги купя-ще станат ли за карикатури?
Е,изпращайте колкото се може повече мнения,защото ми трябвате!
Comics Bistro — Форум » Златният пръст » Рисунка всеки ден!
Обща тема: Политически карикатури
(10 отговора, 7 участника)-
Мъдростта ме преследва, но аз бягам по-бързо!
-
Акварелните моливи на Елшите избиват рибата, само цената ме спря навремето да си направя комплектче от тях. В общи линии с тях се постига ефекта на акварела ама доста по прецизно.
-
Акварела го ползват карикатуристите понеже пасва на всичко, което правят. Все пак като се прави бърза карикатура, трябва човек да е много уверен и акварела също изисква такава увереност, че няма да има грешки. Няма значение с какво оцветяваш карикатура, даже техниката никак не е важна, важно е съобщението - че Роналдо има големи зъби или че народа обича вафла Бойко и т.н. Но най-често съм забелязал да са оцветявани с акварел. Обяснявам си го с това, че акварела е от най-бързите начини за оцветяване на хартия.
I may be a lot of things, but no one can accuse me of thinking before I speak. -
Ами то зависи от карикатурата, на български език май има две значения на думата - едното е комбинация от шарж и социална или политическа ирония, злободневни теми; а второто е по-скоро обща смешка. Това на английски е cartoon, много харесвам тези на The New Yorker. Ти май по-скоро първото искаш да правиш? Но и в двата случая съм виждал черно-бели.
-
Добра тема..аз също имам няколко идеи, които скроо ще почна да правя.Дори ще почна и по стените из София да рисувам, защото вече почвам да се ядосвам.
Това са доста стари неща,но нека ги има.....да тръгне темата.
Иначе аз едно ще ти кажа....много се хващаш за малките неща....аварелни моливи,бои,четки ...к'во значение има просто рисувай...материала няма абсолютно никакво значение.Хващаш първото нещо с което си добър и ти е удобни и ти е кеф и рисуваш.
Акварелни моливи има и по 2-3 лева комплекта, които вършат почти същата работа като скъпите.Аз лично си имам още от гимназията една кутия пълна със всякакви подобни моливи(от най-скъпите до най-долнопробните) и като рисувам с тях не ги подбирам..какъвто хвана такъв...и няма голяма разлика.Едно време като учих в художествената гимназия имаше даскали дето ни караха да си купуваме скъпи акварели и боички(там разни Ленинград, Сталинград забравил съм ги вече) и ние им се връзвахме и мама и тати взимаха......ама после като порастнахме малко и се отракахме спря да ни пука....мене половианта материали са ми намирани по чиновете и стативите и щипнати от други съученици ако тряя да съм честен. :D:D
-
Докато си скролвах видях 2-рата карикатура в една тема...Браво Kefo много са добри!Kefo каза:
Добра тема..аз също имам няколко идеи, които скроо ще почна да правя.Дори ще почна и по стените из София да рисувам, защото вече почвам да се ядосвам.Това са доста стари неща,но нека ги има.....да тръгне темата.
Иначе аз едно ще ти кажа....много се хващаш за малките неща....аварелни моливи,бои,четки ...к'во значение има просто рисувай...материала няма абсолютно никакво значение.Хващаш първото нещо с което си добър и ти е удобни и ти е кеф и рисуваш.
Акварелни моливи има и по 2-3 лева комплекта, които вършат почти същата работа като скъпите.Аз лично си имам още от гимназията една кутия пълна със всякакви подобни моливи(от най-скъпите до най-долнопробните) и като рисувам с тях не ги подбирам..какъвто хвана такъв...и няма голяма разлика.Едно време като учих в художествената гимназия имаше даскали дето ни караха да си купуваме скъпи акварели и боички(там разни Ленинград, Сталинград забравил съм ги вече) и ние им се връзвахме и мама и тати взимаха......ама после като порастнахме малко и се отракахме спря да ни пука....мене половианта материали са ми намирани по чиновете и стативите и щипнати от други съученици ако тряя да съм честен. :D:D
Аз лично не съм чак толкова загрижен за материалите.
Аз си имам едни водни бои Faber Castell и ми вършат работа...На мен ми се натрупаха доста добри рисунки,но една поредица от комикси MEMES не знам дали ще мога да ги сканирам,защото вече ги ламинирах(модерна работа)...Мисля да поработя върху една нова поредица-Wild West със стрелялки и тъй нататък.
Иначе благодаря за информацията! Пишете и пускайте карукатури за общото благо!
Мъдростта ме преследва, но аз бягам по-бързо! -
Ехее не знам,но може и да си спомняте за вестник "Стършел"!Аз сега си го купих.Много хубав вестник!И с този Ивайло НИНОВ,който рисува много яки карикатури...
Аз мисля да направя 1# брой на комикса си Wild West,а ако стане,ще направя и Viking Stories!
Мъдростта ме преследва, но аз бягам по-бързо! -
-
-
Nice!
RSS емисия за отговорите по темата
Отговор
Трябва влезете, за да напишете отговор.