Comics Bistro — Форум » Туториъли, конкурси, обяви

Търся илюстратор за книга-игра

(73 отговора, 16 участника)
 1. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Търся: художник за корица и 10-15 илюстрации на цяла страница черно бели, щрих.
  Тематика: Гоблини, троли (чакъления вариант), елефи, гноми, въздушни кораби и търсене на Дракон. Ако ви допада да рисувате гоблини десантчици, въздушни и не само битки, и ви се отдават подобни сцени ще се радвам да видя някакви примери.
  Бюджет: Ами тука идва скромната част. Бюджетът за илюстрации възлиза на 200 лева към момента, знам че не е много, ама на тоя етап от проекта е толкова. Вероятно може да подлежи на предоговорка.
  Контакти: Пишете в темата дали имате интерес и от каква допълнителна информация се нуждаете, а иначе през деня може да ме намерите на скайп: z.m.m.
  Текущо положение на проекта: книжката е написана, в момента тече радакцията, да не повярваш колко е тегав процеса. Та от към време има такова, но ми се ще да се спра малко по-рано на художник.

  Игрите с вас!

 2. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  Ако искате да имате коректно свършена работа, съберете 800 - 1000 лева и пак заповядайте.

  Dragons Are Awesome!!!
 3. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Всъщност този, който търси илюстратор е един - авторът. Който и сам си редактира книгата. Не знам защо си останал с впечатление, че това е някакво издателство, което търси изпълнители.

  Тъй като с Вилорп се познаваме лично, а освен това аз му предложих да пусне тук обявата, мога да кажа само две неща - първо, че предлага такова възнаглаждение не защото е стиснат, а защото толкова може да отдели от бюджета на семейството си; и второ, че е коректен.

  Всеки сам може да си прецени дали би поел такава поръчка.

  Gangnam style!
 4. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  Ами Оре, аз си казах цената, нещо против това ли имаш? Заинтересовам съм но за 200 лева корицата с графиното офромление само.

  Dragons Are Awesome!!!
 5. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Нямам против, защо.

  Gangnam style!
 6. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  Я си погледни предния пост и после пак ме питай защо ти задавам въпрос.

  Dragons Are Awesome!!!
 7. chr

  Член
  Joined: Яну '09
  Posts: 430

  offline

  http://www.wikihow.com/Calm-Down

 8. Ns0

  Член
  Joined: Сеп '12
  Posts: 373

  offline

  мдам. одобрявам коментарът на orehovka, особенно, че споделя интересно инфо! радвам се, че си насочила авторът насам.

  принципно имам интерес към начинанието, но времето ми е сериозен проблем. ако това не затруднява Vilorp - мисля, че има един кандидат.

 9. Dragon_Phoenix

  Член
  Joined: Мар '09
  Posts: 996

  offline

  OK. Ето ви една груба равносметка, колеги, за 10 - 15 илюстрации + корица за цена от 200 лева:
  Ако приемем, че за една добре изпълнен илюстрация са ти нужни 2 дни (работни по 8 часа),а за качествена цветната корица са нужни 3-5 дни (все пак това е лицето на книгата) и като се направи проста аритметика - разбивка на цената във време и количество... Какво излиза:
  - за корица 50 лева, примерно и 3-5 дена за работа(в най добрия случай), остават 150 лева, делено на 10 - 15 илюстрацийки = 15 - 10 лева за по 2 работни дни на илюстрацийка (или минимум 16 часа работа) => за 8 часа работа 7,50 - 5 лева и всичкото това за около 25 -35 работни дни.

  За един добър художник е необходимо от 5-10 годинки минимум, здрава работа (според зависи колко талант е дал господ. Има и изключения разбира се). Няма да ви калкулирам колко струва едно добро рисувателно образование, без което може но периода за развитие става доста по-дълъг.

  Няма да правя разбивка на разходите по квартира / апартамент + режийни, а за транспорт и обяд в София са ти необходими минимум 5-7 лева на ден, без да включвам цигари, кафе, закуска...вечеря....

  Мили колеги, не знам в каква паралелна вселена живеете вие, но в нея явно не ползват пари. Искрено съжалява, че и тук не е така, иначе щяхме да си рисуваме за кеф по цял ден... мечтииии...

  Както казах в по-предишен пост. Ако искате да имате наистина коректно и професионално свършена работа, господине, съберете 800 - 1000 лева и пак заповядайте.
  за 200 лева не съм сигурен до колко можете да си гарантирате качество и коректно изпълнение за вашия продукт. Освен ако не го правите просто за удоволствие, разбира се.
  В такъв случай непременно ще си намерите подходящ,"колега".

  Искрено съжалявам, ако някой, не е съгласен с моите практични доводи, но все пак, всеки има правото на мнение - демокрация. Надявам се обаче, с този си коментар да хвърля яснота, върху по предни мои изказвания.

  Естествено, не целя заяждане, нито пък нападки към никого от участниците в дискусията. Просто изказвам мнението си. Благодаря за отделеното внимание.

  С уважение:

  Andrey Kamenov
  gsm: +359 878 55 15 09
  e-mail: andrey.kamenov@gmail.com
  Galery: http://lord-dragon-phoenix.deviantart.com/gallery/

  Dragons Are Awesome!!!
 10. Ns0

  Член
  Joined: Сеп '12
  Posts: 373

  offline

  Dragon_Phoenix каза:
  ...но все пак, всеки има правото на мнение - демокрация...

  +1
  това ми хареса. много истина има в тези думи.

  иначе е изключително интересно и професионално описание на работата и изискванията, които споделяш с нас. благодаря много, Dragon_Phoenix.

  Личи си, че си професионалист, който си знае нивото и си изкарва пари с това.

 11. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Благодаря за отзивите.
  Андрей, поста ти е чудесна разбивка и дава доста полезна информация за това колко време трябва да се отдели за направата на качествени илюстрации. На този фон - месец и нещо, една бинка е повече от добра цена, за професионална изработка. Ако, дай Омм, достигна до такъв бюджет определено ще те потърся и теб. Тъй де стига да не си зает и прочие. Имаш наистина красиви илюстрации в галерията която си показал.
  Бюджета ми е символичен, с идеята да намеря някой фен на кинигите-игри който да може да задели то времето си, и все пак да не е на гол ентусиазъм само. Не знам това, че ще излиза на хартия дали би бил допълнителен стимул за някой.=)
  Ns0, като се има предвид, че тия 200 кинта са под 1/4 от стандартното заплащане времето явно няма да е от голямо значение =). Ще се радвам ако можеш да ми покажеш нещо гоблинко или въздушно-корабско, което си рисувал.
  chr, това някакви твой творби ли са, че англииския ми е на нивото на латинския и... тъй де.

  Игрите с вас!

 12. chr

  Член
  Joined: Яну '09
  Posts: 430

  offline

  ;D не, извинявам се за оффтопика

 13. Kefo

  КефоЗавър
  Joined: Дек '08
  Posts: 915

  offline

  Драгъне кви са тия математики тука дето обясняваш :D Човека си е казал колко пари може да даде и не кара никой на сила.....не се пали

  Аз лично много се кефя на книгите игри и бих се включил с кеф дори без пари(ако и самият проект ме грабне де)

 14. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Kefo, книжката се води продължение на „Полета на грифона” от Колин Лоумбъри. Не знам доколко е позволено тука да се пускат линкове към други форуми, ама при желание мога да ти дам линк към дигитализираното й копие (за книжката на Колин). Също така ще се радвам да дадеш някакъв линк към твой творби, пък ако ме намериш на скайп: vilorp_ вечер или z.m.m. в работно време ще ти метна и самата книга-игра, за която ми трябват илюстрациите.

 15. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Успех с проекта.

 16. Xquisite

  Untitled
  Joined: Дек '08
  Posts: 447

  offline

  Dragon_Phoenix, напълно разбирам реалната ти оценка на това колко струва труда на художника, но ми е интересно защо мислиш, че в реалността България кориците на книгите се плащат по 200 лева? Мога да ти гарантирам, че средната цена на корица у нас се върти около 70-80 лева. Изключително рядко е да ти платят 200 лева за корица. И повярвай ми, че това не е от стиснатостта на издателите.
  В случая човекът е коректен- написал е какво иска и с колко пари разполага, не насилва никой. Аз също често се изумявам като попадна на някой, който иска професионално лого за 30 долара, ама си припомням факта, че логото на Nike е струвало 35. Ако си професионалист можеш да си позволиш да работиш за удоволствие. Най-малкото заради факта, че ще можеш да направиш професионално изглеждаща корица и за четири часа.
  Не ми се сърди, не споря с теб- изказвам моето мнение.

 17. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Много мога да напиша, но както и да го кажа ще прозвучи недобре. Мисля, че трябва да се преместят някои мнения в отделна тема.

 18. TANGRA

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 363

  offline

  Андрьо, ман, съгласен съм с теб , че трябва да си ценим труда и да търсим подобаващо възнаграждение, но реалността е, че сме със скъсани джобове в национален мащаб и всеки който иска да участва в подобен проект трябва да се примири с даденостите . Аз лично искам да участвам в реализацията на проекта особено при положение, че сроковете са гъвкави и може да се напасне и с други ангажименти.

 19. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  vasko, кажи си бре, все ще е полезно да се знае, дори да е лошо.

  TANGRA, ако дадеш някакви координати за връзка мога да ти изпратя файлът с текста и да си прецениш дали ти се занимава. То и за Kefo важи де. Защото през форума не открива как може да се пращат файлове.
  Също така ще се радвам, ако можеш да ми дадеш линк с някакви твой творби.

  Игрите с вас!

  Дописка: Открих къде са галериите. Много съм оправен ей!

  Дописка 2: Ще видя да изкарам едно друго от текста и да го кача нейде, та да се придобие представа за какво иде реч. Утре други ден...

 20. TANGRA

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 363

  offline

  Vilorp пратих ти ЛС

 21. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  Няма какво да се каже. Затова казвам просто "Успех" и чакам да видя какво ще стане.

 22. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Стиснахме си ръцете с Тангра за илюстроването на книжката. Благодаря за отзивчивостта и за проявения интерес.

  Тъй като вървят още няколко проекта за книги-игри ще гледам да пренасочвам хората насам.

  Игрите с вас!

 23. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  За да не отварям нова тема пък и да ви попитам:
  Как ви се струва това?

  Ето и темата в другия форум където и ходожника пише: http://forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=123&t=3336

 24. Xquisite

  Untitled
  Joined: Дек '08
  Posts: 447

  offline

  В сравнение с ужасните китайски бълвочи покрити с брокат, които надничат навсякъде, тази е симпатична корица. Животинките ми малеят, но не е болка за умиране. Но шрифтовете са много недъгави.

 25. brokentool

  stories
  Joined: Ное '11
  Posts: 567

  offline

  съгласен съм. особено за шрифтовете.

 26. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  За шрифтовете много го хранят авторът и на нашия си форум

 27. Lisa

  random
  Joined: Фев '09
  Posts: 4 273

  offline

  az ot shrivtove ne razbiram, ama mnogo byalo i prazno sedi poleto na zaglavieto. napravo mi se bleshti ei tui

  we come, we kill, we claim.
 28. Vilorp

  3ир-3ир-Член
  Joined: Авг '12
  Posts: 467

  offline

  Понеже се задава един интересен проект... Еротична книга-игра, та се питах дали някой би се навил да илюстрира такова нещо? За момента е само проект де и се спори колко трябва да са описателни описанията, но бе повдигнат и въпроса за илюстрациите и кога една илюстрация от еротика се превръща в порно.

 29. Rinaldo

  Член
  Joined: Юни '13
  Posts: 58

  offline

  Пускате книгата +18 и това е, еротика-порно, разлика в мъжките съзнания няма, дори една ертотика действа по така на мъжкото съзнание, което се опитва да си представи, какво има под еди си кое и тн... иначе, ми е интересно какви ще са илюстрациите, ако някой се хване. успех с еротичната книга игра, да не забравя.

 30. vasko

  василаки
  Joined: Юли '09
  Posts: 3 153

  offline

  "Хвърли зарчето. Ако се падне 1, 3, или 5 иди на епизод 15 за , ако се падне 2, 4 или 6 - на епизод 32 за да я здраво".


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор »

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg