Comics Bistro — Форум » Благата дума - хвърлен камък ;)

 1. RottenBrain

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 352

  offline

  Чудех се дали си заслужава изобщо да я пускам тая тема. Предимно защото мразя да се занимавам със злободневни глупости.
  Има ли някой който да е бил там? Интересно ми е как изглеждат събитията през очите на някой очевидец да речем. Не мисля, че медиите са достатъчно добър източник на информация по този въпрос специално, а донякъде все още се опитвам да си изградя някакво мнение за цялата случка. Трудно ми е разбира се, тъй като, като изключим телевизията, интернет е единственото друго място. А навсякъде е пълно с 14 годишни революционери и недорасли анархисти - знаете как е.
  Та от къде тръгна цялата история, до колко е преувеличена, въобще - оценявам всяко късче информация или зряло мнение.

  You can't stop the signal.
 2. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Аз не съм била, но мои приятели бяха (аз протестирах само виртуално). Видях, снимките, които са постнали във Фейсбук, в блогове, в "Дневник". По коментарите, които са изписали, видях, че са много възмутени от начина, покойто се е развила полицейската намеса. На една снимка имаше момиче с разкървавена уста, водено от двама полицаи с щитове, които и бяха извили ръцете зад гърба - зер, явно са хванали най-голямата смутителка на обществения ред, дето тежи 50 кила мокра. Един човек от Фейсбука я позна, каза че му била приятелка. Повече от тази снимка нямам какво да ти кажа за развитието на протеста.

  Gangnam style!
 3. RottenBrain

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 352

  offline

  Тая мацка я видях в един клип м/у другото.
  Въпроса е кой и е разбил устната. Щото това че я водят полицаи не означава обезателно, че са я били. Защо са я хванали изобщо? Ей тия неща са ми интересни. Хората се променят на такива места общо взето - адреналина, агресията около теб - тия неща влиаят.
  Не обичам да взимам страни в такива случаи, но за пореден път ми писна от коментари как "куките са педерас'и", "политиците са мизерници", "аре да сваляме правителството" и подобните им. Афектиран съм и от последните псевдо-патриотични изяви на Слави Трифонов. Та така...всичко около историята ми е интересно - как нещата са ескалирали от мирен протест до това и как целта на въпросния протест успя да се изроди.
  Не съм бил там, не съм замерял със снежни топки и не съм ял бой, та за това ми трябват и други мнения общо взето.

  You can't stop the signal.
 4. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  А вчера Мая (Майски) ми разказа пък за 1 неин приятел, който бил на протеста и после, когато полицаите почнали да разгонват хората, го приклещили в една от страничните улички. Макар че той не правел нищо агресивно, го набили с палките, повалили го на земята и после го откарали в ареста. Там изял бой допълнително, закарали го на съд по бързата процедура и за калпак го осъдили да плати 200 лв глоба за нанесени имуществени вреди на общинското имущество.

  Принципно аз в повечето случаи защитавам полицаите от изказвания "тъпите куки са педерасти", защото съм ги виждала в какви условия работят. Но от филмчетата които видях в Youtube тези на площада бяха озверели до такава степен (или така им е било заповядано), че не се държаха полицаи, а като биячи. Както приблизително каза една моя приятелка във Фейсбук, която е била на протеста - "целта беше да се заличи разликата между мирно протестиращите и групата, която хвърляше камъни, така че всички да излязат агресивни хулигани, които могат да бъдат озаптени само с бой".

  Gangnam style!
 5. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Между другото, ако ти се чете повечко текст, ето тук на този блог авторът е понаписал доста за личните си впечатления. На мен ми се струва умерено, добронамерено и обективно представяне на нещата, така че --- http://www.gatchev.info/blog/?p=719

  Gangnam style!
 6. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  О, да, разбира се, и изключително обективното представяне на събитията от страна на БТВ:
  http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=124536 (обърнете внимание с какъв патос водещата разказва резултатъ от протеста)

  Gangnam style!
 7. uah

  Льольо
  Joined: Дек '08
  Posts: 277

  offline

  Един приятел е бил и двата дни на протеста. Ето му описанието и мнението:
  Ден първи

  Ден втори
  Някакви допълнения, които все още не съм прочел, че ме мързи.

  Източника е на 24 години и не е анархист

 8. RottenBrain

  Член
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 352

  offline

  Чебу, мерси за първия линк. Нещата наистина са написано доста трезво. Макар, че не съм съгласен, аз лично, с част от написаното, търсех нещо подобно общо взето.

  иан, мерси и на теб, първия линк определено ми беше от полза. Втория ми дойде лигав и безмислен x) А това за годините беше чист пример x)

  Все още имам определени резерви за цялата случка, но определено ми помогнахте да си поизясня някои неща. Благодаря за което.
  И сега видях, че вече има такава тема. Сори за недоглеждането.

  You can't stop the signal.

RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg