Comics Bistro — Форум » Златният пръст » ПРЕрисувка всеки ден!

 1. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  orehovka каза:
  Така, сега преминаваме към нещо малко по-сложно, като този път тестово ще обединим усвояването на метода с прилагането му.
  Предполагам, че има няколко начина за преподаване как да се улавя движението на фигурите - аз лично скромно знам за два. първият, който ми се вижда по-лесен, е много простичко и разбираемо скициран от Рон Тайнър:

  Стъпките накратко:
  1. Набелязват се основните оси, около които са закачени частите на тялото - гръбнак и ключици.
  2. Набелязват се основните кутии/кълбета/обеми около които се залепят частите на тялото - глава, гръден кош (много важно), таз.
  3. Набелязват се основните оси на крайниците - ръце, крака, стъпала.
  4. Около начертаните оси и обеми се гради месестата част от тялото, като държим преди всичко на точността на цялата фигура и изразителността на движението. (Детайлното рисуване на всяко мускулче тук е по-скоро нежелателно).

  Когато говорим за рисуване на гръбначни животни, включително хора, най-важната ос винаги е гръбнакът. Той определя положението на цялото тяло - дали е наведено, изправено, под наклон, извито настрани и т.н. Грънакът има ограничена подвижност (не може да се извие като кламер) и в комбинация с гръдния кош фиксира положението на тялото в пространството.

  Задачата тук е следната: фигурките, които Рон Тайнър е подал като схема, са доста ясни и прости, затова не е нужно да се прерисуват. Това, което ще се рисува е една или всички от снимките по-долу, като трябва да си личи как са изградени.

  Пускам метода първо (за всеки случай), а сега и новата задача. Със самостоятелна фигура в движение дотук доста добре се справихме, затова сега усложняваме - две фигури в движение, съотнесени една с друга.  Gangnam style!
 2. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Уффф, ето ги моите:

  Gangnam style!
 3. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 1 447

  offline

  Твоето не е зле, обаче моето не се получи добре. Явно този път не ми върви.

 4. orehovka

  мускетарка
  Joined: Дек '08
  Posts: 1 654

  offline

  Защо, твоите са дори по-точни от моите. Елфката за седмичната тема наистина не е тръгнала добре, ама я виж тук като си ползваш реферънс колко добре се справяш.
  Ще оставя тази тема още 1-2 дни и ще пусна нова задача.

  Gangnam style!
 5. Анонимен

  Нерегистриран

  Posts: 1 447

  offline

  Ами какво да ти кажа. Много ми е по-лесно да рисувам от натура и използвам снимки за реферанс, отколкото да измислям нещата. Трябва да рисувам много, за да стигна до високо ниво. Моята цел е да рисувам комикси и илюстрации, а не пейзажи. Само заради това съм във форума.


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg