Comics Bistro — Форум » Златният пръст » ПРЕрисувка всеки ден!

1. orehovka

мускетарка

Така, сега преминаваме към нещо малко по-сложно, като този път тестово ще обединим усвояването на метода с прилагането му.
    Предполагам, че има няколко начина за преподаване как да се улавя движението на фигурите - аз лично скромно знам за два. първият, който ми се вижда по-лесен, е много простичко и разбираемо скициран от Рон Тайнър:

Стъпките накратко:
    1. Набелязват се основните оси, около които са закачени частите на тялото - гръбнак и ключици.
    2. Набелязват се основните кутии/кълбета/обеми около които се залепят частите на тялото - глава, гръден кош (много важно), таз.
    3. Набелязват се основните оси на крайниците - ръце, крака, стъпала.
    4. Около начертаните оси и обеми се гради месестата част от тялото, като държим преди всичко на точността на цялата фигура и изразителността на движението. (Детайлното рисуване на всяко мускулче тук е по-скоро нежелателно).

Когато говорим за рисуване на гръбначни животни, включително хора, най-важната ос винаги е гръбнакът. Той определя положението на цялото тяло - дали е наведено, изправено, под наклон, извито настрани и т.н. Грънакът има ограничена подвижност (не може да се извие като кламер) и в комбинация с гръдния кош фиксира положението на тялото в пространството.

Задачата тук е следната: фигурките, които Рон Тайнър е подал като схема, са доста ясни и прости, затова не е нужно да се прерисуват. Това, което ще се рисува е една или всички от снимките по-долу, като трябва да си личи как са изградени.
    Сложност: Средна (Intermediate)

Gangnam style!
  2. Анонимен

Нерегистриран

3. orehovka

мускетарка

А сега закачи и малко плът отгоре, ама без подробности, просто така да се каже, да се видят и външните очертания на тялото. Иначе според мен доста добре си ги хванал, като стик-фигурки са екстра! Аз лично бих подсилила извиването на гърбнака една идея повече, защото така става още по-изразително движението, главата се накланя малко повече и така.
    Предполагам че утре и аз ще мога да пусна моите.

Gangnam style!
  4. Анонимен

Нерегистриран

5. orehovka

мускетарка

Екстра са! Ето ги и моите:

За утре - ще пусна нови три фигурки, по същия начин.

Gangnam style!
  6. orehovka

мускетарка

Ииииии новата задача - пак рисуваме фигурата в движение по същия начин като ползваме този път ето тези дами:

И една с повишена трудност - по желание:

Gangnam style!
  7. Анонимен

Нерегистриран

8. orehovka

мускетарка

Идеални!

Gangnam style!
  9. Анонимен

Нерегистриран

чак идеални

10. orehovka

мускетарка

Ето ги и моите, ама станаха малко меки:

Утре ще пусна други. Ще имаме още две или три задачи за движение и тогава ще направим нов чекпойнт.

Gangnam style!
  11. orehovka

мускетарка

Като се замисля всъщност няма защо да се чака до утре, така че пуска нова тема.

Gangnam style!

RSS емисия за отговорите по темата

Отговор

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg