| Изгубена парола?

Антон Стайков и Петър Станимиров в разговор за българския комикс по БНТ

Художниците гостуват в „Денят започва с култура“ по БНТ и споделят бъдещи планове за развитието на 9-тото изкуство в България

Водещите сякаш бяха малко нетърпеливи и не съвсем в час, но нека им простим =)

Ето и някои от интересни извадки от разговора:

Това е деветото изкуство […] трябва да го легитимираме в България и то да си заеме мястото, защото има достатъчно много талантливи художници, има история, която е много дълга… Просто трябва да се постави на мястото му това изкуство.

Ненапразно ние организирахме […] един уъркшоп, който беше „Как се прави комикс?, I част“ […] Задължително трябва да има училище по комикс, ние работим точно по това – тази лекция е една от първите
Антон Стайков

Докато се готвехме за този уъркшоп, бяхме подготвили в залата някъде около 20-тина меса. На следващия ден обаче се оказа, че тя е препълнена и имаше правостоящи, което беше шокиращо. Най-радостното беше, че присъстваха толкова много млади хора, които имат желание да научат нещо за комикса и изобщо да работят в тази област.
Петър Станимиров

Следете блога на Антон Стайков и страницата на художниците от „Дъга“ във Фейсбук, за да научите за бъдещи събития.

Tags: , , , ,

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2020 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!