| Изгубена парола?

Comixiade разказва „невидяни истории“ от всички краища на Европа

Среща на европейски автори чрез серия от комикс-работилници и онлайн-публикации

Comixiade е името на изключително интересн проект, който цели да създаде международна мрежа от творци, избрали за свое изразно средство разказа в картинки; пресечна точка на сходно мислещи хора, които искат да прехвърлят граници. Проекта е пряк наследник на две по-ранни събития – комикс-работилниците „Strip-It!“(2009 в Белград) Migrating Comics“(2010 в Харлем, Холандия).

Osvald - Comics jam Poznan, 2011

няколко странички от срещата в Познан

Проекта ще се развива основно чрез серия от комикс-работилиници в различни страни (Полша, Събрия, Холандия), резултатите от които ще бъдат публикувани на сайта comixiade.org. Една такава работилница неотдавна се състоя в полския град Познан и първите няколко истории са вече достъпни – запознайте се с Освалд, който е главният герой в тях. На пръв поглед може да ви се струват малко странни, но Comixiade търси да разкаже „невидяните истории“ – такива, които се срещат по ъглите на улиците, подшушват се на ухо или се пазят само в сърцата и главите на хората.

За повече информация относно бъдещи събития и комикси, посетете сайта на проекта .

Tags: , ,

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2020 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!