| Изгубена парола?

Списание „Тракомикс“ представя историята на българските земи в комикс-форма

Седем истории, проследяващи човешката история по българските земи – пилотният брой излиза в 56 страници на цена от 4,95лв

7 рисувани приказки
за 7 различни времена
из земите български
и за исторически личности

Визуална представа за интерпретация на случки и нрави от разни времена. Доста от тях исторически истинни според източниците, както и абсолютно
достоверни от по-новата ни история, които не бива да отиват в забвение.

„Тракомикс“ е заглавието на ново българско комикс издание, което, както се вижда от цитатите по-горе, ще е на историческа тематика. Седемте истории проследяват човешката история по българските земи от първобитната епоха, през тракийските царства, славното средновековие, тегобите на робството, световните войни, както и противоречивото ни съвремие и поглед към едно предполагаемо бъдеще.

Историите и авторите им са както следва:
„Преди траките“ – Христо Христов
„Пиратите от Салмидесос“ – Владимир Димитров
„Кръвна линия“ – Мелина-Елина Бондокова
„Към корените“ – Мирослав Димитров
„Ангелски криле“ – Цвета Стоянова
„Свободен“ – Стефан Шивачев
„Имагинерно“ – Анелия Пашова

Ето и заглавните страници на всяка една от тях (+корицата):

Списанието вече е на пазара, но официалното представяне на „Тракомикс“ ще се състои на 24 Ноември (Сряда) от 18.30 часа в салона на „Twins Club” , намиращ се в сградата на НДК (входът е от южната фасада, ниво-2). Повече информация на страница на събитието във Facebook.

Посетете и фен-страницата във Facebook, както и сайта на „Тракомикс“.

2 коментара

  1. на представянето в ‘TWINS Club’ ще има картинки от правенето на комикса… творчески процес :)
    а после рок купон =)

  2. Представяне на „ТРАКОМИКС“ по радио „Христо Ботев“
    Утре, 01.12.2010 от 17.00ч. по радио „Христо Ботев“ ще има интервю с главния редактор на „Тракомикс“. В рамките на час ще се обсъждат теми свързани с историческия комикс. Вероятно ще има и открита телефонна линия за въпроси на слушатели.

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2024 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!