| Изгубена парола?

Акцент върху източно-европейските комикси на 10-тите Haarlem Stripdagen

Тазгодишното издание на най-големия комикс-фестивал в Северна Европа е посветено на „комиксите от другата половина“ – 5 и 6 юни 2010 в Харлем, Холандия

Тазгодишното издание на Haarlem Stripdagen – най-големия комикс-фестивал в Северна Европа, е посветено на „комиксите от другата половина“ или иначе казано на произведенията на 9-тото изкуство от страните зад бившата желязната завеса. Няколко тематични събития ще са в центъра на фестивала:

„More weird, more good: Komiks from the other half“ – изложба от работи на Dace Sietina (Латвия), Edik Katykhin(Русия), Tomas Kucerovsky (Чехия), Roland Pilcz (Унгария), Marzena Sowa & Sylvain Savoia (Полша) and Igor Hofbauer (Хърватска), както и на няколко комикс-списания от региона. В рамките на събитието може да бъде видяна и изложбата The Last Match.

Cinemal Globaal: Панорама на изчочно-европейски анимационни филми – в сътрудничество с Balkan Snapshots Film Festival ще бъде прожектирана селекция от филми и автори от Чехия ще споделят историите си и исторята на чешкото кино в тази област.

Storytelling comix party – многостранно събитие с музика, комикси, хапване и пийване, на което ще бъдат представени проектите Robust Stories (истории на българи и румънци, емигрирали в Холандия), Negotiated Stories (документални комикси за ромската култура в Чехия) и Migrating Comics – Perspectives of the European Traveller (младежка обмяна с автори от България, Чехия, Полша и Холандия)

По случай фестивала Холандската Комикс Фондация (SBN) е създала и база данни с източно-европейски автори, издания, фестивали и портали за комикси.

Посетете уеб-сайта на фестивала (простете им несполучливия опит да използват кирилица) и изтеглете програмата на фестивала (за съжаление е само на холандски). Фестивала ще се състои на 5 и 6 юни в Харлем, Холандия.

Tags: , ,

2 коментара


 1. G.Chepilev

  Път към ЕВРОПА

  Похвални са усилията на ръководството на LAMBIEK – по
  страниците на немско информационно списание за деветo,
  в новия брой има бележки за българските комикси от
  данните на LAMBIEK.Радващи са отзивите за родната ни
  ДЪГА. Дошло е време българските комикси да афишират по усилено своя самобитен образ и характер пред света на XXI в. Нищо няма да ни оправдае, ако загубим националния лик, на българската комикс традиция!
  информация от редакцията на LAMBIEK


 2. G.Chepilev

  УТОЧНЕНИЕ
  Поради ангажираност почти в движение написах полученото съобщение и има неточност: списанието е холандско а не немско.Моля интересуващите се да го имат на предвид.

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2020 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!