| Изгубена парола? | Регистрация

Година на българския комикс в Сърбия

Тазгодишното издание на балканския комикс фестивал в Лесковац, Сърбия ще е посветено на българския комикс. Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 юли 2009г.

Тазгодишното издание на балканския комикс фестивал в Лесковац, Сърбия ще е посветено на българския комикс. Интересът към родната сцена се е повишил след активното ни участие (и отлично представяне) през предишните две години.

Организаторите са помолили Satanasov да събере работи на български автори – вижте подробностите за това във форума ни.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 юли 2009г. Насочен е към млади автори (до 30 год.) от целия балкански полуостров. Ще бъдат раздадени награди за най-добър рисувач, сценарист и теоритик на комикси, както и за най-добър дебютант. Всички участващи работи ще бъдат изложени, а най-добрите ще бъдат издадени в каталог, който всеки участник ще получи. В изложбата могат да участват и по-възрастни автори, но те няма да се борят за наградите.

Работи могат да се изпращат и на следния адрес (най късно до 10.07.2009):
Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“
Leskovački Kulturni Centar
Trg Oslobođenja 101
16000 Leskovac

В рамките на тридневното събитие ще се състоят също така и прожекции на анимационни и документални филми, промоции на комикси и книги за комикси.
Фестивалът се организира от 1998г. и сега е 11-тото му издание. Инициатор на събитието е Лесковацката школа за комикси „Nikola Mitrović Kokan“ с подкрепата на културния център, музея и библиотеката в Лесковац.

Още информация за фестивала (на сръбски)

Tags: , , ,

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2018 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!