О да . . . мойта тема.
Даше, аз съм по-зле и от теб. Затова наблягам на сандвичите.
1. Последното нещо, което измислих беше сандвич с фъстъчено масло и ябълка. Вариация е на любимия сандвич на Елвис Пресли, който е с банан, но не е толкова вкусен.
Как се прави . . . взимаш хляб за тостер. Слагаш хляба в тостера. Пусакш тостера. Като тостера е готов, изваждаш хляба отвътре. Оглеждаш филийките. Ако са прегорени, намаляваш силата на тостера и слагаш нов хляб. Изгорения даваш на кучето или го връщаш обратно при непрепечения хляб. Ако са недопечени филийките не ти пука.
Взимаш фъстъчено масло. Намазваш едната филийка от едната страна. Ако намажеш достатъчно дебело можеш и да не намажеш другата.
Взимаш ябълка. Режеш я на тънки филийки, въпреки, че още не знам как става. Слагаш дебелите (в моя случай) резени върху филийката с фъстъченото масло и захлупваш с филийката без фъстъченото масло.
2. Сандвич с масло и зеле.
Взимаш хляб за тостер. Слагаш филийката за тостер в тостера. Изваждаш филийката като тостера спре да работи и я оглеждаш. Тъй като вероятно вече знаеш правилната температура за работа с тостера, не би трябвало да я изгориш. Ако е изгорена обаче я сравняваш с друга изгорена филийка от предишни опити. Накрая ползвай по-малко изгорената филийка.
Намажи филийката с масло от едната страна. Намери зелка, махни няколко от най-горните листа докато стигнеш до много светло зелените и чистите. Измиий листото, което ти харесва. Сложи го върху маслото.
3. Сандвич със сирене и домат. Взимаш филийка хляб. Всеки хляб, който не е мухлясал става. Ако е мухлясъл също става, но може би е добре да махнеш мухлясалото и да препечеш хляба.
Режеш тънка филийка сирене. Никога няма да е тънка и ще се раздроби. Но пък ще е като пъзел докато се опиташ да я наредиш върху хляба. Аз много се забавлявам, можеш да си режеш различни форми или да си настържеш сиренето. Поне така съм чувал, аз със ренде не мога да работя. После режеш един домат на тънки резени. Трябват ти два резене от около средата, там където няма дръжка. Слагаш двата резена, които ти харесат върху сиренето.
Някои майстори настояват, че било добре да се сложи масло под сиренето. Само че понеже има и сирене и домат няма и да го усетиш маслото. Маргарин не ползвай - не е добре за здравето.
4. Сандвич със кашкавал и домат - същия като горния сандвич, ама по-малко интересен, защото кашкавала се реже по-лесно и не се дроби и не ти остава по пръстите.
5. Сандвич с пастет и краставица. Взимаш филийка и я оглеждаш за мухъл. Ако има и не ис съгласен да има го махни, или си вземи филийка, която няма. Препичаш я ако искаш. После мажеш едната страна с пастет. Гледай да не е тази, която се допира до масата.
После намери някой да ти обели краставица. (никога не съм белил краставица, затова не мога да ти помогна. В моя живот винаги са се появявали белени. Ако не са, ги ям с кората. Но този сандвич никога не съм го ял с краставици с кора, затова мисля, че ще ти трябва помощ) После я нарежи на дълги парчета. После ги нареди върху тая част от филийката, дето е с пастет.
6. Знам и как се правят пържени картофи. Слагаш тигана върху работещ котлон, пускаш котлона на максимум, сипваш олио и после слагаш вътре парчета от картофи. Добре е, ако са белени картофите. Бели ги само с белачка за картофи, обаче, иначе ще се порежеш или ще обелиш половината картоф. Аз поне така правя. Парчетата от картофи винаги ще са дебели и безформени, колкото и да се стараеш. Наблюдавай картофите въс всеки момент. После, като си готож, ги прецеди през нещо. с което се цедят картофи. Аз забравих миналия път и ме боля корема.
7. Опитай да намериш готово ядене някак.
8. Вземи сурова чушка. Резни малко от опашката и пробвай как е на вкус, щото се случва понякога да са люти, което е гадно. Ако попаднеш на люта чушка я хвърли или я дай на съседа да си я яде с ракията. Ако си попаднал на правилната чушка, чети натам. Ако не си, вземи друга чушка. Ако е правилната чушка, продължи да четеш. Ако не е пробвай докато не попаднеш на чушка.
Като намериш чушката я хвани за дръжката и бутни. Или завърти по посока на часовниковата стрелка. Или обратно на часовниковата стрелка. или дръпни. Целта е да извадиш дръжката, гадното зеленото и семките. После измий чушката отвътре и отвън със студена вода. Можеш да напълниш чушката с вода и да пиеш от нея като от Викингски рог, ако си падаш по такива неща. Аз обичам. Ама за целта трябва да не си резнал много от опашката. Внимавай да не сцепиш чушката. Може да има дупки, ма трябва да е цяла.
Късай буци сирене и ги тъпчи в чушката. когато не можеш повече да сложиш вече е готова. Не забравяй да изравниш буцата от сирене с ножа, за да не си личи, че си вандалствал.
9. Ако имаш пресен хляб и сирене, си отрежи голямо парче сирене и голям крайшник. Използвай само Добруджа, заводски. Върви много добре с много студена вода или чай от мента. Ако имаш салам и знаеш как да си нарежеш (и не те мързи) можеш да пробваш.
10. Салата от домати със сирене. Взимаш един домат и го миеш. После го режеш. После опитваш да махнеш зеленото, щото не е вкусно. Имам предвид тва, около дръжката. После раздробяваш някво сирене отгоре. И разбъркваш. По-трудно е, отколкото изглежда, особено с рязането на зеленото. Ама си струва.
Тва е от мен. Ако се сетя за нещо друго, ще кажа.
Chuck Norris can strangle you with a cordless phone.