Comics Bistro — Форум » Благата дума - хвърлен камък ;)

  1. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Значи, аз готвя УЖАСТНО! Вчера опитах да си направя сандвич със сирене и си изгорих филията. Накрая се опитах да изстържа сиренето от нея върху една нова, обаче почти всичката риба-тон остана върху изгорената филия.

    Та мисълта ми е, че реших да пусна една кулинарна тема, ако някой реши да сподели какво си е приготвил сам за ядене днес или какво обича да си приготвя сам за ядене по принцип. Само моля да обяснявате подробно, щото аз изобщо не мога да готвя. Вчера опитах да си направя сандвич със сирене и си изгорих филията. Накрая се опитах да изстържа сиренето

  2. LOC

    ~11~
    Joined: Дек '08
    Posts: 414

    offline

    Преди месец със съквартиранта се засякохме на обяд в къщи и решихме да го отпразнуваме той отиде за бира, а аз направих нежно подправени, запържени, пилешки гърди със зеленчуци и яйца(пържени в соса от пилето) след това, преди да хапнем си направих микимаус от храната и го снимах с идеята да го постна на блога си...после се оказа че никога не съм имал блог и така си и остана снимката...Dash! благодаря ти за тази възможност да предизвикам слухове че съм гей

    МРАЗЯ БЕЗМИСЛЕНИ ПОСТОВЕ В СМИСЛЕНИ ТЕМИ!!!
  3. chr

    Член
    Joined: Яну '09
    Posts: 430

    offline

    mmm
    az po princip dneska si prawih ramen koito stana chat pat ,shtoto nqmashe chili i racheshkite rulca luipswaha

  4. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    От двете рецепти до тук само едно не разбрах - броколито преди или след като натрошиш бисквитите се слага...

  5. Strezov

    Шефът на кенефа
    Joined: Дек '08
    Posts: 303

    offline

    Любо, обичам те!

    :lol:

  6. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Без Спам, моля! Освен ако не е с ориз.

  7. Crafter

    Gandkhan
    Joined: Дек '08
    Posts: 295

    offline

    Бърканите яйца са много лесни. Просто не трябва да се разсейваш, а да стои до котлона. Можеш да ги съчетаваш с всичко. Имах и един познат, дето ги правеше с кисело мляко. Не съм виждал какъв е резултата, ама...

    Пататника е нещо, което научих наскоро.
    Стържеш сурови картофи (обелени естествено) на око. Тоест слагаш колкото ще изядеш. Мяташ ги в тавата и номера е да са разстлани на тънко, а не на куп. После във фурната и чакаш отгоре да хване хубава кафеникава кора. Някъде към 25-30 минути на 220 градуса. Не е много вкусно, ама поне е лека храна.

    Пица си правя от време на време, ама сякаш ми излиза по-евтино да си поръчвам, а пък и моите не са много стока

    Бе зле съм, като готвач, но научих, че най-големи грешки стават, като готвиш с прибежки до компютъра и обратно. Нещата се "спичат".

  8. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Това за картофите не звучи много трудно. Някакви екстри като олио и подправки слагат ли им се преди да се изпекат или после се соли на вкус?

  9. Crafter

    Gandkhan
    Joined: Дек '08
    Posts: 295

    offline

    Да, бе... подправки 'баси
    Съвсем забравих.

    Това им е хубавото, че можеш да им сложиш всякакви подправки. Аз предимно слагам джоджен и шарена сол (в коята пак има джоджен). Олио много рядко позлвам, но в този случай се намазва дъното на тавата, за да не я ядеш после с картофите.

  10. chr

    Член
    Joined: Яну '09
    Posts: 430

    offline

    po po leka s jojana be
    toi se slaga na agneshko i razni takiva

  11. Astfgl

    Президент на Преизподнята
    Joined: Яну '09
    Posts: 575

    offline

    И в този форум такава тема, за адет да ни е

    Яйце на канапе

    Продукти: 1 яйце, 1 филия пресен бял хляб, приготвена предварително салата с много сос, малко нарязано на ситно месо ( кренвирши, наденички, бекончета, нещо от сорта ).

    Начин на приготовление: Слагате филията е ведна чиния и я заливате със соса от салатата, а салатата оставят в купичка отстрани. Оставяте соса да попие в хляба. Намазвате дъното на тигана с олио, разбивате яйцето в чашка и я изсипвате в тигана преди да го сложите на огъня. Гледате жълтъка да остане цял. Добавяте месото. Слагате капак и пържите на силен огън докато яйцето се забули. След като е готово махате тигана от огъня и с една кухненска шпакла вземате изпъженото яйце и внимателно го пльосвате върху филията. Сокът от салатата се смесва с този от тигана и става една една феерия, едно чудо...
    Консумирате с ароматно кафе и не много често, за да не ви се задръстят артериите с мазнини. Бон апети!

    В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
  12. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Е, то това яйце като се разтакова по целия тиган ще дойде много по-широко от филията, бре. И също - ако се прави на тефлонов или на онези дето струват 60 лева в технополис, може ли да не се пържи, ми така, само на тиган да се изпече яйцето с другите работи?

  13. Astfgl

    Президент на Преизподнята
    Joined: Яну '09
    Posts: 575

    offline

    Когато се забули белтъка се стяга и провисва от филията, но не много. Идеята на цялата работа е апетитния сос от салатата да се омеши с този от яйцето и за капак да разрежеш желтъка и той да се разтече блажно-блажно по тия неща. Смесване на вкусовете, като в Рататуи.

    Алтернативно филията може да се смени с картофено пюре... но то не попива соса така добре.

    В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
  14. Mel

    модератор под прикритие
    Joined: Дек '08
    Posts: 602

    offline

    Хах,ама че тема! И името й най-вече.Аз винаги съм казвала,че съм ценител на добрата храна, с една дума - чревоугодник! =]Обаче не се самозалъгвайте,не ми личи Може да посподеля кулинарен опит по някое време в темата:)

    девиз:Три пъти чети,един път трий!:D
  15. snifo

    Digital
    Joined: Фев '09
    Posts: 192

    offline

    Ей шъ ме накарате да правя едно гости на хладилника...

    Иначе - яйца по панагюрски с турбо-хипер много чесън Мисията я изпълняваме обикновенно 2ма човека, шото количествата са промишлени

    I see through the eyes of the blind.
  16. Snow

    Special Ed
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 531

    offline

    Попара с чай. Много е яка.

    I may be a lot of things, but no one can accuse me of thinking before I speak.
  17. bast

    The Alien cat
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 551

    offline

    Взимаш пилешко мон филе ( те са някуде около 6 пар4ета ) решиш ги на полувина. вземаш яйца и брашно за нанирожка ( първо в яйцата после с брашното ги овиваш ) ; тигана ти трябва да е добре загряд с олио или готварски зехтин, пържат се стават бързо и лесно.
    за гарнитура взимаш грах ( замразен ) в друг тиган го правиш с масло и го захлупваш да се задуши. и за около 1 час имаш мега якото ядене. Препоручвам за сос после сервирано лимонов сок ( мега е вкусно )

  18. Xquisite

    Untitled
    Joined: Дек '08
    Posts: 447

    offline

    Вие ще го накарате Даш да сънува тия яйца, бре, то не са бъркани, на очи, нанезнамсикакво. За холестерол не сте ли чували?
    Крафтъре, не обърквай Даш с недоразбрани рецепти. Даш, не прави пататник по рецептата на Крафтър- пататника е нещо божествено, само ако се приготви както трябва, т.е. картофите да се сварят, да се настържат, да се подправят много яко с джоджен и др.,и задължително да се натъпчат в сач, който е намазан с масло. В най- лошият случай става и с тефлонов тиган, ама не е същото. И като се запече от едната страна, се обръща на другата, за да стане хрупкавото абсолютно равномерно. Разбира се, едно от задължителните неща е картофите да са планински и да се намираш в Родопите, макар че ако си спазил последните две неща, не е нужно да готвиш ти пататника, защото сто на сто наблизо има някоя баба, която ще го направи хиляда пъти по- добре от теб, без да изгори картофите.
    Изводът от цялото това нещо е, че аз като заклет кулинар който може да готви почти всичко, не готвя пататник, колкото и да го харесвам. Защото съм пробвала истински пататник, приготвен в горните условия.
    Предлагам ти като начало на твоята кулинарна кариера да ползваш само микровълновата, на нея спокойно задаваш времето и не се притесняваш за изгаряне. Само не прави като мен в началото на моята кулинарна кариера, да напъхаш цяло яйце в нея, повярвай ми, не е добра идея.
    Сега отивам да разхождам кучката, ама като се върна ще ти обясня по- подробно.

  19. Xquisite

    Untitled
    Joined: Дек '08
    Posts: 447

    offline

    Първо и задължително правило в начинаещият кулинаризъм е да избягваш импровизации. Спазвай дадената рецепта и успешния резултат ще е определено по- реален.
    Приготвянето на боб е висша кулинария, не вярвай на тези, които ти казват, че се готви лесно.
    Зарежи яйцата, освен ако не искаш да си направиш застройка на супата или пържени филийки*.
    Като начало си набави картофи. Сега има млади картофи, които стават супер бързо и са супер вкусни. От картофи можеш да си направиш всичко- супа, яхния, да ги изпържиш, да ги задушиш, да ги направиш на пюре, да ги залееш със сос, можеш дори да си направиш торта**.
    Та взимаш младите картофи, нарязваш ги както ти харесва, в една тенджера(идеално е да разполагаш с касерола, ама предполагам, че до сега не си чувал тази дума, така че зарежи)сипваш мъничко олио и вода. Слагаш внимателно тенджерата на котлона и го пускаш да загрява. Когато водата с олиото започне да прави мехурчета изсипваш нарязаните картофи и ги захлупваш с някакъв капак( може и от друга тенджера, важното е да достатъчно голям да не падне при картофите). Докато картофите се задушават нарязваш два стръка пресен чесън(онзи със зелените листа отгоре) или няколко скилидки стар чесън(преди това се белят), хващаш близкото най- тежко нещо и размазваш чесъна на дървена дъска( със дървено сабо става много добре). В купичка слагаш чесъна, добавяш 3- 4 лъжици майонеза и допълваш с кисело мляко. Разбъркваш. Поглеждаш картофите и ги бодваш с вилица, ако се разпадат лесно, значи са готови. Като са готови изключваш котлона, изсипваш картофите в някаква чиния, придърпваш соса до теб и започваш да ядеш. Можеш да топиш всеки картоф в соса, може да залееш всички картофи със сос, може да бъркаш с пръсти, може да се подпреш на прозореца и да замеряш минувачите, а бе, както ти харесва.

    ________________________

    * Рецептата за пържени филийки е следната:
    Нарязваш две- три- четири филии. Чупиш едно яйце в съд, в който една филия може да се разположи в легнала позиция и същевременно разбитото яйце да не излезе от него, някаква чиния за супа върши идеална работа. В един тиган загравяш няколко супени лъжици олио, което поръсваш с мъничко сол, защото загрятото олио притежава способността да пръска около себе си, а солта пречи на това. Като загрее олиото, което се усеща както по горещината, така и по миризмата, започваш да давиш филийките в чинията с яйцето. Като дадена филийка е омацана с яйце отвсякъде, я пускаш в тигана, броиш до 40, обръщаш я и поглеждаш дали е придобила златисто- кафяв загар- ако има, правиш същото и от другата страна на филията. И така с всичките филии.
    ** Рецептата за картофена торта по принцип е семейна тайна, но като задобрееш достатъчно като готвач, ще ти я кажа.

  20. Xquisite

    Untitled
    Joined: Дек '08
    Posts: 447

    offline

    А да, да не забравя най- важното- готварската книга! За теб са идеални рецептите на Цаньо Сърнев, ако попаднеш на книгата "Рецепти за чревоугодници за 365+1 ден" я купувай без да мислиш. Рецепта от там:
    ШИШЕ В ПИЛЕ

    Няма грешка, точно така е, както сте го прочели. Ако пилето е малко, купувате бутилка бира от 330 г, ако е голямо - половинка „светло". Отваряте бутилката и я мушвате в пилето - от трътката към шията. Шишето е пълно, да не го изсмучете предварително. В най-старата си тавичка посипвате дъното с пръст морска сол и поставяте пилето по гръб, така че гърлото на шишето малко да се подава от горния отвор на пилето и да не се излива. Печете в умерена фурна. След като заври бирата, тя започва да изтича и да залива пилето. Солта си знае своето - йод. Пече се, докато пилето се зачерви от всички страни. Изваждате празната бутилка от пилето и слагате каса бира до себе си. Останалото е летене...

    Повече-
    http://gksm.hit.bg/

  21. Crafter

    Gandkhan
    Joined: Дек '08
    Posts: 295

    offline

    А с мойта мусака к'во стана?
    Кожа и кости съм вече.

  22. Kolibra

    ПетНо
    Joined: Дек '08
    Posts: 267

    offline

    Бих си предложила бирените яйца, но верно много яйца станаха

  23. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Много ви благодаря за рецептите. Това с шишето е маса яката идея!

    Само да вметна обаче, че забравих - отвикнал съм да ям свинско, пържено и майонеза (заедно или поотделно) от много години. Не поради религиозни или други съображения - просто не са ми вкусни. И не, че трябва да се съобразявате с мен де, просто да си кажа.

    Иначе ям много яйца, но само по две цели на ден. От другите изхвърлям жълтъците. Къф съм важен само.

  24. Astfgl

    Президент на Преизподнята
    Joined: Яну '09
    Posts: 575

    offline

    Ще живееш сто години.

    В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
  25. hangemhigh13

    Bounty Killer
    Joined: Дек '08
    Posts: 279

    offline

    О да . . . мойта тема.
    Даше, аз съм по-зле и от теб. Затова наблягам на сандвичите.

    1. Последното нещо, което измислих беше сандвич с фъстъчено масло и ябълка. Вариация е на любимия сандвич на Елвис Пресли, който е с банан, но не е толкова вкусен.
    Как се прави . . . взимаш хляб за тостер. Слагаш хляба в тостера. Пусакш тостера. Като тостера е готов, изваждаш хляба отвътре. Оглеждаш филийките. Ако са прегорени, намаляваш силата на тостера и слагаш нов хляб. Изгорения даваш на кучето или го връщаш обратно при непрепечения хляб. Ако са недопечени филийките не ти пука.
    Взимаш фъстъчено масло. Намазваш едната филийка от едната страна. Ако намажеш достатъчно дебело можеш и да не намажеш другата.
    Взимаш ябълка. Режеш я на тънки филийки, въпреки, че още не знам как става. Слагаш дебелите (в моя случай) резени върху филийката с фъстъченото масло и захлупваш с филийката без фъстъченото масло.

    2. Сандвич с масло и зеле.
    Взимаш хляб за тостер. Слагаш филийката за тостер в тостера. Изваждаш филийката като тостера спре да работи и я оглеждаш. Тъй като вероятно вече знаеш правилната температура за работа с тостера, не би трябвало да я изгориш. Ако е изгорена обаче я сравняваш с друга изгорена филийка от предишни опити. Накрая ползвай по-малко изгорената филийка.
    Намажи филийката с масло от едната страна. Намери зелка, махни няколко от най-горните листа докато стигнеш до много светло зелените и чистите. Измиий листото, което ти харесва. Сложи го върху маслото.

    3. Сандвич със сирене и домат. Взимаш филийка хляб. Всеки хляб, който не е мухлясал става. Ако е мухлясъл също става, но може би е добре да махнеш мухлясалото и да препечеш хляба.
    Режеш тънка филийка сирене. Никога няма да е тънка и ще се раздроби. Но пък ще е като пъзел докато се опиташ да я наредиш върху хляба. Аз много се забавлявам, можеш да си режеш различни форми или да си настържеш сиренето. Поне така съм чувал, аз със ренде не мога да работя. После режеш един домат на тънки резени. Трябват ти два резене от около средата, там където няма дръжка. Слагаш двата резена, които ти харесат върху сиренето.
    Някои майстори настояват, че било добре да се сложи масло под сиренето. Само че понеже има и сирене и домат няма и да го усетиш маслото. Маргарин не ползвай - не е добре за здравето.

    4. Сандвич със кашкавал и домат - същия като горния сандвич, ама по-малко интересен, защото кашкавала се реже по-лесно и не се дроби и не ти остава по пръстите.

    5. Сандвич с пастет и краставица. Взимаш филийка и я оглеждаш за мухъл. Ако има и не ис съгласен да има го махни, или си вземи филийка, която няма. Препичаш я ако искаш. После мажеш едната страна с пастет. Гледай да не е тази, която се допира до масата.
    После намери някой да ти обели краставица. (никога не съм белил краставица, затова не мога да ти помогна. В моя живот винаги са се появявали белени. Ако не са, ги ям с кората. Но този сандвич никога не съм го ял с краставици с кора, затова мисля, че ще ти трябва помощ) После я нарежи на дълги парчета. После ги нареди върху тая част от филийката, дето е с пастет.

    6. Знам и как се правят пържени картофи. Слагаш тигана върху работещ котлон, пускаш котлона на максимум, сипваш олио и после слагаш вътре парчета от картофи. Добре е, ако са белени картофите. Бели ги само с белачка за картофи, обаче, иначе ще се порежеш или ще обелиш половината картоф. Аз поне така правя. Парчетата от картофи винаги ще са дебели и безформени, колкото и да се стараеш. Наблюдавай картофите въс всеки момент. После, като си готож, ги прецеди през нещо. с което се цедят картофи. Аз забравих миналия път и ме боля корема.

    7. Опитай да намериш готово ядене някак.

    8. Вземи сурова чушка. Резни малко от опашката и пробвай как е на вкус, щото се случва понякога да са люти, което е гадно. Ако попаднеш на люта чушка я хвърли или я дай на съседа да си я яде с ракията. Ако си попаднал на правилната чушка, чети натам. Ако не си, вземи друга чушка. Ако е правилната чушка, продължи да четеш. Ако не е пробвай докато не попаднеш на чушка.
    Като намериш чушката я хвани за дръжката и бутни. Или завърти по посока на часовниковата стрелка. Или обратно на часовниковата стрелка. или дръпни. Целта е да извадиш дръжката, гадното зеленото и семките. После измий чушката отвътре и отвън със студена вода. Можеш да напълниш чушката с вода и да пиеш от нея като от Викингски рог, ако си падаш по такива неща. Аз обичам. Ама за целта трябва да не си резнал много от опашката. Внимавай да не сцепиш чушката. Може да има дупки, ма трябва да е цяла.
    Късай буци сирене и ги тъпчи в чушката. когато не можеш повече да сложиш вече е готова. Не забравяй да изравниш буцата от сирене с ножа, за да не си личи, че си вандалствал.

    9. Ако имаш пресен хляб и сирене, си отрежи голямо парче сирене и голям крайшник. Използвай само Добруджа, заводски. Върви много добре с много студена вода или чай от мента. Ако имаш салам и знаеш как да си нарежеш (и не те мързи) можеш да пробваш.

    10. Салата от домати със сирене. Взимаш един домат и го миеш. После го режеш. После опитваш да махнеш зеленото, щото не е вкусно. Имам предвид тва, около дръжката. После раздробяваш някво сирене отгоре. И разбъркваш. По-трудно е, отколкото изглежда, особено с рязането на зеленото. Ама си струва.

    Тва е от мен. Ако се сетя за нещо друго, ще кажа.

    Chuck Norris can strangle you with a cordless phone.
  26. Kolibra

    ПетНо
    Joined: Дек '08
    Posts: 267

    offline

    Пилешко с лимон
    Вземаш пилешки гърди, ако са с кожа почистваш останалата перушина и в двата случая ги измиваш. В тефлонов тиган (в по-добрия случай) разтопяваш малко масло и зехтин (може и олио предполагам) и запържваш леко месото, т.е. може да е полусурово. Вадиш го от тигана и в същата мазнина запържваш 2 лъжици брашно (май бяха 2 ). Като се позапържи брашното (става златисто, внимавай да не го прегориш) наливаш бяло вино (колко точно не знам аз готвя на око ), бъркаш непрекъснато докато се посгъсти, може да налееш и малко водичка. Слагаш сол, черен пипер и каквато подправка обичаш. Вземаш от онези стъклените купи с капак ( http://www.mb999.bg/cat/gl2007/page16/3.jpg ), ако нямаш такава вършат работа и обикновена тава с алуминиево фолио. Слагаш вътре пилешкото посоляваш го малко, ако искаш и на него може да сложиш черен пипер, заливаш го със соса. Вземаш един лимон и го обелваш, нарязваш го на филийки и филийките нареждаш върху месото. Захлюпваш купата или съответно слагаш фолиото върху тавата като гледаш да е добре захванато навсякъде (да няма пролуки). Слагаш купата или тавата в предварително загрята на около 200 градуса фурна (включени са и горния и долния реотан), на средно ниво и за около половин час би трябвало да се е опекло всичко, за да си сигурен отвори купата и боцни месото. След като е готово можеш да прибавиш нарязан пресен магданоз или копър или някаква зеления по личен избор.

  27. Astfgl

    Президент на Преизподнята
    Joined: Яну '09
    Posts: 575

    offline

    Темата се развива добре =). Преди да продължа с рецептите бих искал да сподели няколко

    Общи правила за ред в кухнята и килера

    1.
    Всеки продукт в хладилника трябва да бъде винаги на отредено за целта място. Зеленчуците винаги в отделението за зеленчуци, бързо развалящи се профукти да са в камерата, ако подлежат на замразяване. Ако имате куче и пазите кокали за него непременно да стоят в камерата, същото важи за рибешки глави и пилешки крака ( аз с това си храня кучето освен с кучешката храна, много добре му се отразява- загладил е косъм ). През лятото трябва да обръщате повече внимание на камерата на хладилника – трябва да има винаги готово свободно място, на което да поставите бутилки бира или напоена с вода хавлиена кърпа за охлаждане на челото да се изтудяват. Също така не е добра практика да е препълва хладилника с продукти. Просто се откажете от такива глезотии като шоколади, натурални сокове и пр. – дръжте пространството по-свободно, без да изпадате в аскетизъм естествено. Що се касае полуизядени пици, банички и пр., в лично моя хладилник никога не е имало такива.
    2.
    Всички съдове и прибори трябва да са на удобни места. Чиниите винаги подреждайте легнали, по-големите под по-малките, освен ако нямате ребро, на което да ги подредите вертикално.
    3. Винаги, когато ще се занимавате с работа в кухнята, даже да става дума за най-елелментарна операция, си разчиствайте каквото баба ми нарича „работна площадка” – поне половин-един квадратен метър пространство, където да работите спокойно. Не оставяйте останалите членове на семейството да ви се пречкат – трябв ада работите без инциденти. Котлона/фурната, съда за готвене и продуктите да са не една линия в този ред. Подправките е най-добре да са на отделна, специално скована за целта поличка. Самите подправки се делят на обикновени – солница захарница чубрица червен пипер сладък черен пипер, от едната страна ( у нас – вдясно ) и специфични – лют червен пипер, подправка за месо, специални подправки. Тези подправки, които се използват само при готвене а не за готово ястие – лимонтузу, дафинов лист, евентуално къри – се слагат в килера или на друго подходящо място, да не се мешат с другите подправки.

    Сега рецептите. Искам да подам няколко много икономични и евентуално диетични рецепти, преди да мина към чревоугодничеството. Има хора, които считат за унизително да пазаруват в дискаунтъри като фантастико или кауфланд или била, но за мен това е булшит. Оттам пестя пари и се сдобивам с добра храна, а които има пари нека си купува трюфели за 4999./ кг ( цени от 2007 )

    1. Евтино плодово кисело мляко.
    Не си въобразявайте, че плодовото кисело мляко е нещо специално просто защото е скъпо. Фактически е най-обикновено кисело мляко с оцветител и евентуално няколко парченца плод. Можете да си направите същото мляко по следния начин:
    Вземате нормално кисело. Такива продукти аз пазарувам от Фантастико за 0.39 лв кофичката, 2% масленост. Между него и това от 0% разликата е само в цената и рекламната кампания, уверявам ви.
    Вземате сок на прах марка Step ( „степчета” ), Tang или нещо от сорта за 20-30 стотинки.
    Вече вкъщи, разкъсвате пакетчето прах много внимателно и отделяте съвсем икономично количество: половин чаена лъжичка. Изсипвате го в киселото мляко и разбърквате докато се получи равномерна смес. Ако имате някакъв плод можете да нарежете на кубчета и да добавите. Става чудесна плодова салата за никакви пари. Консумирате с удоволствие и без ограничение на количеството – диетично е!

    2. Разфасоване на пиле

    Обикновено си купувам цели пилета, които разфасовам вкъщи, вместо само пилешки гърди или друго – не само че излиза по-евтино, но е и по-вкусно.
    Ако не можете да разфасовате пилето веднага, го оставяте задължително в камерата. Добре е да увивате продукти в плик за да се спре достъпа на въздух до тях – в комнинация с ниските температури в кюхладилника се запазват още по-дълго.

    Внимание! Процедурите по-надолу могат да се сторят неприятни на някои хора със слаби сърца! Те да четат на собствен риск!

    Пилето трябва да е добре размразено.
    Когато сте готови да разфасовате, вземате нож за кости. Правите един разрез от трътката до шията през гърдите и разтваряте гръдния кош докато зейне. Махате ако слуайно са останали някакви вътрешни органи и слагате пилето в тенджера с два-три пръста вода, може и с малко сол, за да се стегне месото. Добре е тенджерата да е стъклена, за да виждате какво става. Поставяте на котлона на силен огън, пилето да е с отвора нагоре. Варите докато се оформи пяна, когато я видите че се е образувала махате внимателно тенджерата от огъня, махате пяната ( ние не я пазим , освен за супа евентуално ), и връщате тенджерата и продължавате да варите на по-слаб, бавен огън. През известни периоди от време пробвате с една вилица дали месото е омекнало. Коагто вилицата потъне свободно при малък настиск, месото е готово. Махате от огъня, оставяте пилето да изтине до поносима за ръцете температура и разфасовате – месото само ще се отдели от кокалите.
    Вземате диетичното бяло месо от гърдите и го поръсвате с джоджен или силна чубрица, може и черен пипер. Кожата не е я яжте! – тя е най-калоричната храна от пилето. Кълките и крилцата дайте на някой друг.

    Бон апети и до нови срещи!

    В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
  28. RottenBrain

    Член
    Joined: Дек '08
    Posts: 1 352

    offline

    Astfgl каза:
    Кожата не е я яжте!
    крилцата дайте на някой друг.

    Ти си луд бе

    You can't stop the signal.
  29. Astfgl

    Президент на Преизподнята
    Joined: Яну '09
    Posts: 575

    offline

    що ма обиждаш ма
    .
    .
    .
    .

    3. Сутрешна диетична палачинка ала "диета Дюкан"

    Продукти: 1 сурово яйце, 2-3 супени лъжици овесени трици, 1-2 супени лъжици пшеничени трици приблизително една трета кофичка кисело мляко, 2 лъжици извара.

    Начин на приготовление:
    Яйцето се разбива в подходяща чаша ( с дебели стени ). Взима се една купичка и продуктите се смесват и се разбъркват до средна гъстота. Слага се в подходящи за микровълнова печка съд с капак ( приемрно стъклени - виж горе ) и се слага в нея. Таймера се слага на 5 минути за по-рохка палачинка и на 8-9 минути за по-стегната. Внимавате капака да е добре слегнал към съда за да не избухне храната. В никакъв случай не забравяйте да сложите капак, иначе яденето ще се разпльока по вътрешността на печката.

    Подправки на вкус.

    В кой бизнес сме ?? - В прокълнатия бизнес !!
  30. Анонимен

    Нерегистриран

    Posts: 297

    offline

    Супер сте! За начало мисля да опитам с рецептите на Алекс, щото ми се виждат най-лесни и постепено да усложнявам нещата докато окипазя всяка една от останалите, написани до тук.

    Сега ще ходя да се пробвам с една салата, в която не съм много сигурен какво точно се слага, но за всеки случай купих кисели краставички, мариновани гъби, печени чушки, лилав лук и едно пакетче от онези ролца от раци дето не са ролца от раци. Пък да видим какво ще излезе...


RSS емисия за отговорите по темата

Отговор »

Трябва влезете, за да напишете отговор.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg