Comics Bistro — Форум » Благата дума - хвърлен камък ;) » Ролеви игри

  1. DM

    fat bottom girl
    Joined: Ное '12
    Posts: 54

    offline

    Нишам беше "горски" човек - обичаше пътят и пътя обичаше него. Но понякога имаше нужда просто да поседне и да си почине. И точно тук беше Сумати - неговата опора в живота и нещото, което успя да внесе ред в хаоса му и да освети пътя му. Да му даде смисъл. А когато се роди детето - тогава вече беше ясно - пътят беше зад него и беше време да се установи. Но пък май нямаше нищо против - в крайна сметка що за живот е този, който не можеш да споделиш с някой? За това беше решил да се погрижки за момчето си от рано.
    Пътят му за снаха го отведе във Ферн - крайбрежен град, изпълнен с възможности. А и като дърводелец определено щеше да си намери лесно работа в някоя от многото корабостроителници. Пък и знае ли човек - нищо чудно момичето което търси да е на точно един от всички тия пристигащи кораби.
    Прекарал вече месец и малко във Ферн, Нишам беше успял да си наеме малка стаичка в къща близо до корабостроителницата и когато не работеше и не се скиташе из града, прекарваше времето си в "Соленият Бриз" - един от местните ханове. Там се беше запознал с Торгот, полу-орк, който също се занимаваше с дърводелство. Торгот обаче странеше от корабостроителниците и се занимаваше с изработката на бурета и други домашни пособия. Беше приятен, за полу-орк, но определено имаше пробелем с алкохола и често биваше изхвърлян от кръчмите. Дивата жилка у него обаче определено пасваше на Нишам и двамата лесно се сприятелиха.
    -Виж друже, аз на твое място, бих хванал един кораб и бих отишъл някъде другаде. Тукашните момичета не ги бива - кифли, навикнали да им се угажда. Твойто момче заслужава повече, ако е и наполовина мъжа, дето си ти - сподели Торгот една вечер на по халба бира. И беше прав, момичета тук наистина не ставаха. Не че бяха лоши, но определено рода на Сумати нямаше да приеме снаха като тези тук.
    От някои от колегите си беше чувал за малко островче наречено Ашен на изток от тук. Не беше далече - няколко дни с кораб. От това което беше чувал, като жените там нямаше никъде другаде. Можеше пък да отскочи и да пробва късмета си.

  2. Chakravorti

    Член
    Joined: Ное '12
    Posts: 7

    offline

    - Абе, аз друга я мислех, като идвах насам - отговори Нишам - ще стоя в големия град, викам. Ще работя насам-натам, викам. И то целият свят ще мине покрай мене. Ама ти, Торготе... Ти си от тия хора дето, така, малко говорят, ама виж как хубаво разсъждаваш. Виж, ако бях моряк... щях да обикалям по света и всеки ден да съм в различен град. И вместо да чакам щастието да дойде при мене, сам щях да го търся. Ама аз пари нямам, а като не съм се качвал на кораб, кой капитан ще ме вземе. Не е за мен тая работа.

    На другия ден обаче Нишам отиде при Торгот и отдалече започна
    - Абе ти Торготе, на кораб качвал ли си се?
    Предложи му да отидат заедно на доковете да търсят работа на някой кораб.
    - Сам не ми се пътува, а с тебе ще сме дружина. Апък ако не ни вземат, здраве да е.

  3. DM

    fat bottom girl
    Joined: Ное '12
    Posts: 54

    offline

    -Да ти кажа честно - отвърна Торгот - мен тука ми е добре. Пък и си имаш Джаф, ще си правите компания, а и свят ще види дето се вика. Но пък виж, помагал си ми когато съм имал нужда от прибиране вечер, та най-малкото което ще мога да направя за теб е да върна услугата. Имам приятел на един от корабите, Елън. Елф е, ама е добро момче. Кажи му, че аз съм те пратил, може да каже една добра дума на капитана с който пътува и да те качат. "Буревестник" е името на коритото им. Не е кой знае какво, но ще ти свърши работа. Разпитай на пристанището, кораба е стар и повечето моряци там ще успеят да те упътят. Пък ако в Ашен попаднеш на симпатични полу-орки може да ме споменеш, току виж ми се усмихнал и на мен късмета ха-ха-ха! - Торгот го потупа приятелски по рамото.

  4. Chakravorti

    Член
    Joined: Ное '12
    Posts: 7

    offline

    - Ех, Торготе, не е за твоята широка душа градския живот. А човек сам в тоя свят не е за никъде. Като сме тримата с Джаф ще е по-лек моряшкия живот. - ухили се Нишам окуражително на своя стар ПРИЯТЕЛ с цялата ДИПЛОМАЦИЯ на която беше способен.

  5. DM

    fat bottom girl
    Joined: Ное '12
    Posts: 54

    offline

    -Аз...не...оф! Какво да те правя! Ще вземеш да се претрепеш някъде без мен. А и това куче някой трябва да го пази. Пък и какво ще прави малкия, ако баща му вземе че се удави? Ще дойда разбира се глупако, за къде си без мен! Даже като привършим тук викам да се прибираме кой от къде е, че утре ни чака тежък ден. Снощи пак се освиних и ме изхвърлиха от "Бриза", та днес викам да го карам по-полека. Един от тия дни...ще се върна там и ще си платя всичките сметки и счупени столове!
    И така, в приказки и пиене, времето минаваше неусетно. Когато всичко вече беше казано и чашите бяха празни, Нишам осъзна че е полунощ.
    -Е приятелю, май стана време да тръгваме - каза Торгот и подпирайки се на масата успя да се изправи - ще те чакам на пристанището утре...днес сутрин. Вземи си топли дрехи, чувам че в Ашен вече е доста хладно.

  6. Chakravorti

    Член
    Joined: Ное '12
    Posts: 7

    offline

    Когато Нишам се прибра, завари Джаф да снове из стаята разнасяйки одеялото между зъбите си.
    - Добри новини, Джаф. Скоро се махаме от града. Вече няма нужда да стоиш затворен.
    Натъпка покъщнината си обратно в раницата и я завърза така, че язовеца да не може да се навре обратно там, както обичаше да прави. След повече от месец, Нишам беше изкарал малко пари (колко???). На другата сутрин стана рано и се отправи към пазара да си купи топли дрехи, както го беше предупредил неговия приятел Торгот.
    - Да вземем още едно одеяло и един спален чувал, а? Само за 6 сребърника - смяташе на глас Нишам - ние с тебе сме свикнали да спим на открито, но на север е студено, а Торгот е свикнал в града.


RSS емисия за отговорите по темата

Темата е заключена

Темата е затворена за отговори.

Comics Bistro — Форум | Задвижван от bbPress | Дизайн и поддръжка от Ивайло Драганов | Хостинг от ICN.Bg