| Изгубена парола? | Регистрация

12-ти балкански преглед на младите комикс-автори

Тази година школата за комикси „Nikola Mitrović Kokan“ за 12-ти път организира балканския комикс фестивал за млади автори. Събитието ще се проведе 25-27 юни 2010 година в Лесковац, Сърбия.

Тази година школата комикси „Nikola Mitrović Kokan“, която работи в Лесковацкия културен център за 12-ти път организира балканския комикс фестивал за млади автори. Събитието ще се проведе 25-27 юни 2010 година в Лесковац, Сърбия.

И тази година награди ще бъдат раздадени в няколко категории – за най-добър рисувач, сценарист, теоритик на комикси, както и за най-добър дебютант. Творбите, които участват в изложбата, ще бъдат включени и в каталога на фестивала, който всеки участник ще получи.

Като част от самото събитие, което ще продължи три дни, ще има няколко лекци, прожекции на анимационни, игрални и документални филми, насърчаването на няколко комикс-списания (национални и от чужбина) и книги за комикси, както и дискусии, публични интервюта и кръгли маси.

Конкурсната програма е насочена към автори до 30 год. възраст, които могат да се включат във всяка една от категориите. По-възрастни автори могат да се включат само в изложбената част. Илюстрации и комикс-стрипове се приемат в цвят, както и черно-бели. Сценарии и теоритични текстове трябва да се изпратят във формат, удобен за разпечатване.

Миналата година българските комикси бяха централна тема на фестивала и тази година отново сме поканени да участваме. Материали могат да се изпращат не по-късно от 15 юни 2010г. на адрес:

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“
Leskovački Kulturni Centar
Trg Oslobođenja 101
16000 Leskovac

За предпочитане оригинали, но също така се приемат и цифрови копия с добро качество (поне 300dpi) на е-поща: no.dice.man@gmail.com. На същия адрес можете да поискате и допълнителна информация.

Tags: , , ,

1 мнение

  1. И темата за събитието във форума: http://comicsbistro.net/forum/topic.php?id=542

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2018 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Хоствано от ICN.Bg | Подкрепете ни!