| Изгубена парола?

Стриполис – нов сборник с комикси, издаван в Събрия

изданието включва творби на алтернативни автори от цял свят, които използват медията като чиста арт-форма

stripolis-logo В западната ни съседка отново се случва нещо интересно свързано с комиксите – този път става дума за първото издание на нов комикс-сборник. Книжката е със завидните 130 страници, включва творби на автори от цял свят и може да се купи за нищожните 4,5€.

Водени от носталгията по комикс издания от 80-те години (ехо, нещо познато?) и желанието да разгърнат възможностите на комикса като самостоятелна форма на изкуство, инициаторите на проекта събират работи на автори от Събрия и света. Бюджета на проекта е ограничен и авторите участват изцяло на добра воля, но това не пречи да се включат хора от Чехия, Полша, Бразилия, Канада, САЩ, Италия, Белгия и Сърбия. Имената са предимно от ъндърграунд сцената и като по-големи се посочват Vittorio Giardino и Rick Veitch.

„Стриполис“ бе представен в Белград преди месец като част от Нощта на музеите. Покрай изданието се организира и комикс-фест или както организаторите го наричат – „комикс арт-колония“. Водач на проекта е Бранко Джукич, а дизайнер на списанието е Зоран Туцич.

Повече за начинанието, можете да прочете на блога им.

Tags: ,

 Следваща статия

2 коментара

  1. Та, за този сборник ставаше дума преди време във форума, когато писахме че търсят хора навити да се включат. Айде дано в следващите броеве и България да се разпише подобаващо.

  2. Ицо
    Ицо

    Батман,може ли афтограф? :lol:

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2024 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!