| Изгубена парола?

Излезе „Ко-миксер“ #2 с тема на броя „Втора ръка“

Включени са 10 истории от 10 автора, отново черно-бели, но с цветна корица.

Вторият брой на българското комикс издание „Ко-миксер“ е вече факт! Десет автора, включително и гости от Румъния взеха участие в броя. Страниците отново са в черно-бяло, но вече с цветна корица. Темата, която обединява 10-те рисувани истории е „Втора ръка“.

Нещата втора ръка – странна смесица от ново и старо. Нямат толкова общо с рециклирането, с което в първия момент ги свързваме. Особено е чувството неща, от които някой е искал да се отърве, за нас да са напълно нови. Защо на нас да ни трябват? Не са ли тези неща по-изхабени, морално остарели, не са ли компромис по невъзможност да си позволим нов продукт? Или са доказали качеството си като са устоели във времето, уникални по същността си, защото ги няма в магазините и още повече уникални с историята си и именно затова ги намираме за привлекателни?

Премиерата на втори брой беше в края на месец август на AniFest в морската столица. Само ден по-късно и София вдиша от страниците на Ко-миксер на фестивала „София диша“. Седмица след това и посетителите на Анивенчър 2012 имаха възможността да се спрат пред щанда на изданието и да се включат в комикс-джема(в който и Comics Bistro имаше пръст).

Добрата новина за Ко-миксер, е че момичетата, които стоят зад него са спечелили финансиране от фонд „Култура“ за издаването на четири броя. Следете блога им и страницата им във Facebook, където ще бъдат обявявани темите за следващите броеве. В блога им освен още интересни неща около проекта, можете да разберете и къде да намерите списанието.

Щандът на „Ко-миксер“ на Анивенчър 2012 с първи и втори брой и книгоразделителите на Comics Bistro (вляво)

Tags: , , ,

Напиши мнение

:) =) :D :lol: ^_^ :wink: :( :eek: ;-( x| :p =] 8) :woot: :silly: :-| :ermm: :unsure: :-/ :sick: :angry: :blush: :love: :kiss: o:) 0.o :dizzy: 0_o :whistle: :sleep: :rightful: :bandit: :ninja: :evil: :alien: :arrow: :!: :?: :mrgreen:

Comics Bistro © 2007 - 2024 Всички права запазени
Съдържанието на сайта е собственост на съответните негови автори и не може да бъде разпространявано без изричното им съгласие.
Разработено от Ивайло Драганов | Подкрепете ни!